Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tulli lopettaa ympärivuorokautisen valvonnan Tornion rajanylityspaikoilla

Valvontaa hoidetaan jatkossa liikkuvilla partioilla.

Kotimaa
 
Ville Honkonen
Tulli luopuu ympärivuorokautisesta valvonnasta Tornion rajanylityspaikalla.
Tulli luopuu ympärivuorokautisesta valvonnasta Tornion rajanylityspaikalla. Kuva: Ville Honkonen

Tulli lopettaa ympärivuorokautisen valvonnan Tornion rajanylityspaikoilla tästä päivästä alkaen. Tullin liikkuvat partiot jatkavat kuitenkin valvontaa ympäri vuorokauden.

Liikkuvia partioita kohdennetaan tarvittaessa niille rajanylityspaikoille, joissa tullivalvontaa tarvitaan.

Tulli päätti viime syyskuussa lisätä tullivalvontaa Tornion ja Aavasaksan alueella. Se muun muassa siirsi henkilökuntaa muilta alueilta Tornion tullin tueksi.

Tulli tehosti valvontaa rinnan poliisin ja Rajavartiolaitoksen kanssa reaktiona turvapaikanhakijoiden määrän kasvuumn. Tulli myös antoi virka-apua ulkomaalaisvalvontaan Poliisille ja Rajavartiolaitokselle.

Tullin tiedotteen mukaan tehostettu tullivalvonta paljasti suuren määrän rikollisuutta. Jatkotoimenpiteitä vaatineita tapauksia oli neljässä kuukaudessa yli 200 kappaletta.

Tulli oli muiden viranomaisten mukana paljastamassa laittoman maahantulon järjestämisiä. Lisäksi tulli paljasti länsirajalla noin 30 huumausainerikosta sekä otti haltuun yli 400 kiloa nuuskaa. Nuuskassa vältettyjen verojen määrä oli noin 160 000 euroa.

Muita paljastuneita tapauksia ovat olleet muun muassa kymmenet liikenneturvallisuuteen liittyvät tapaukset sekä muutamat lääke- ja dopingrikokset.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat