Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tutkimus: Suomi on viidenneksi luovin maa

Pohjoismaiden sijoitukset ovat pudonneet viime vuosina.

Kotimaa
 
Leif Rosas
Opiskelijat ja heidän tukijansa marssivat toukokuussa Porthaniasta opetusministeriöön osoittamaan mieltään hallituksen kaavailemia leikkauksia vastaan.
Opiskelijat ja heidän tukijansa marssivat toukokuussa Porthaniasta opetusministeriöön osoittamaan mieltään hallituksen kaavailemia leikkauksia vastaan. Kuva: Leif Rosas

Suomi on maailman viidenneksi luovin maa, ilmenee Toronton yliopiston alaisuudessa tehdystä maavertailusta.

Listan kärkeen sijoittuvat Australia, Yhdysvallat, Uusi-Seelanti sekä Kanada.

Suomi on jaetulla viidennellä sijalla Tanskan kanssa, ja Ruotsi sijoittuu Suomen jälkeen seuraavaksi, kertoo Martin Prosperity -instituutin tekemä vertailu.

Pohjoismaiden sijoitukset ovat pudonneet viime vuosina. Esimerkiksi Suomi ja Tanska ovat pudonneet nykysijoilleen kolmannelta ja neljänneltä sijalta. Ruotsi oli vertailulistan ykköspaikalla vuosina 2004 ja 2011.

Tutkimuksessa selvitettiin 139 valtion edistyksellisyyttä teknologiassa, kansalaisten kyvyissä sekä suvaitsevaisuudessa.

Teknologian osalta vertailussa katsottiin tutkimus- ja kehitystyöhön sijoitettuja varoja sekä patenttien määrää kansalaista kohden. Kyvyissä katsottiin, kuinka suuri osa väestöstä on korkeakoulutettuja ja kuuluu ”luovaan luokkaan”.

Suvaitsevaisuutta mitattiin sillä, miten siirtolaisia ja vähemmistöjä eri maissa kohdellaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat