Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

KHO kumosi Hangon kylpyläsopimukseen liittyvän päätöksen

Valitus liittyi Hangon kaupungin ja kylpyläyhtiö Regatta Resortsin sopimukseen Tehtaanniemen alueen kehittämistä

Kotimaa
 
Sami Kero / HS
Hangon Tehtaanniemeen on rakenteilla kylpylä Regatta Spa. Alue kuvattu viime joulukuussa.
Hangon Tehtaanniemeen on rakenteilla kylpylä Regatta Spa. Alue kuvattu viime joulukuussa. Kuva: Sami Kero / HS

Korkein hallinto-oikeus (KHO) on kumonnut Hangon kylpylän rakentamiseen liittyneen Helsingin hallinto-oikeuden päätöksen. Hangon kylpylän rakentaminen alkoi viime syksynä. Tehtaanniemelle on nousemassa korkeatasoinen kylpylä, johon tulee kymmeniä vapaa-ajan asuntoja.

Päätös liittyi Hangon kaupungin ja kylpyläyhtiö Regatta Resortsin sopimukseen Tehtaanniemen alueen kehittämistä. Hangon kaupunginhallitus teki päätöksen sopimuksesta vuonna 2013. Kaupunkilainen kuitenkin valitti asiasta hallinto-oikeuteen. Hänen mukaansa päätöksestä ei voinut valittaa, sillä sopimukseen liittyvää toteutusyhteistyösopimusta ei julkaistu valitusajan puitteissa. Päätöstä ei voinut myöskään käydä katsomassa, sillä kaupunginkansia oli joulunpyhien aikana kiinni.

Helsingin hallinto-oikeus käsitteli asiaa ja päätyi palauttamaan asian Hangon kaupunginhallitukselle oikaisuvaatimuksena käsiteltäväksi. Hallinto-oikeuden mukaan kaupunki ei osoittanut, että sopimukseen liittyvä pöytäkirja oli asetettu nähtäville lain vaatimalla tavalla.

Korkein hallinto-oikeus kumosi hallinto-oikeuden päätöksen ja päätti, että tekemä valitus jätetään tutkimatta. KHO:n päätöksen mukaan kaupunginhallituksen pöytäkirja oli esillä kuntalain tarkoittamalla tavalla kaupunginkansliassa, joten kuntalaisilla olisi ollut mahdollisuus tehdä päätöksestä oikaisuvaatimus. Lain mukaan riittää, että pöytäkirja on esillä vaikkapa kaupungintalon ilmoitustaululla.

KHO:n mukaan oikaisuvaatimuksen tekemistä ei myöskään estänyt se, että päätöksestä ei ollut tietoa kaupungin kotisivuilla eikä se, että kaupunginkansia oli kiinni joulunpyhinä.

Korjaus 20.1. klo 12.53. Jutun alussa kerrottiin aiemmin, että KHO hylkäsi kaupunginhallituksen päätöstä koskevan valituksen. KHO kuitenkin kumosi ja poisti hallinto-oikeuden päätöksen ja jätti valituksen tutkimatta.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat