Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

THL: Äitiysneuvoloiden otettava huomioon mahdollinen zikavirusinfektio

Matkailija voi ehkäistä zikavirusinfektioita suojautumalla hyttysten pistoilta peittävällä vaatetuksella, karkotteilla ja verkoilla.

Kotimaa
 
Rodrigo Paiva / Reuters
Brasiliassa lapsia testataan moskiittovirusten, muun muassa zikaviruksen toteamiseksi.
Brasiliassa lapsia testataan moskiittovirusten, muun muassa zikaviruksen toteamiseksi. Kuva: Rodrigo Paiva / Reuters

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on päivittänyt arvionsa zikavirusinfektion aiheuttamasta riskistä suomalaisille matkailijoille.

THL ei antanut matkustussuosituksia. Sen sijaan laitos painottaa, että paras keino ehkäistä zikavirusinfektiota on suojautua hyttysen pistoilta. Matkailija voi ehkäistä zikavirusinfektioita suojautumalla hyttysten pistoilta peittävällä vaatetuksella, karkotteilla ja verkoilla. Etenkin raskaana olevia kehotetaan suojautumaan hyvin.

Sikiöiden kehityshäiriöihin vahvasti liitetty zikavirus on levinnyt jo 18 maahan tai itsehallintoalueeseen Latinalaisessa Amerikassa ja Karibialla.

THL:n suosituksen mukaan äitiysneuvoloiden ja synnytyssairaaloiden tulee ottaa huomioon äidin matkustushistoria ja zikavirusinfektion mahdollisuus kehityshäiriöiden syitä tutkittaessa. Keltakuumehyttysen levittämän viruksen epäillään aiheuttavan kehityshäiriöitä lapsilla, joiden äidit ovat raskausaikana sairastaneet infektion. Mikrokefalia aiheuttaa muun muassa pienipäisyyttä ja älyllistä jälkeenjääneisyyttä.

Terveydenhuollossa tulee ottaa huomioon zikavirusinfektion mahdollisuus epidemia-alueilta palaavilla matkailijoilla.

THL voi antaa pelkkiä epävirallisia matkustussuosituksia. Maakohtaisen matkustustiedotteen mahdollisine varoituksineen antaa ulkoministeriö.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat