Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

TEK: Yliopistojen tulisi välttää henkilöstövähennyksiä – Tampereen teknillisessä yliopistossa jo kahdeksannet yt:t

Tampereen teknillisen yliopiston yt-neuvottelujen syyksi mainitaan yliopiston tiedotteessa ”tarve muokata yliopiston toimintaa vastaamaan opetuksen ja tutkimuksen profilointia sekä sopeuttaa yliopiston taloutta”

Kotimaa
 

Tekniikan akateemisten (TEK) toiminnanjohtajan Heikki Kaupin mukaan yliopistojen säästöjä ei tulisi ensisijaisesti toteuttaa vähentämällä henkilöstöä, vaan hakemalla lisätuloja kilpaillusta eurooppalaisesta tutkimusrahoituksesta.

Säästöjä tulee löytää myös tila- ja ostokuluista. Lisäksi yliopistojen sijoitustoiminnan tuottoja pitää käyttää yliopistojen toiminnan rahoittamiseen, Kauppi ehdottaa tiedotteessa.

Pääsyyksi yliopistojen yt-kierteeseen Kauppi nimeää hallituksen massiiviset koulutusleikkaukset. Viimeksi keskiviikkona Tampereen teknillinen yliopisto kertoi nettisivuillaan ensi viikolla alkavista yt-neuvotteluista.

”On tärkeää, että ei panosteta vain tällä hetkellä pinnalla oleviin asioihin, vaan nähdään myös pidemmälle. Uudet avaukset ja tuotteet syntyvät monipuolisesta osaamisesta ja tieteiden välisestä yhteistyöstä. On vaarana, että leikkausten myötä se hukataan”, Kauppi sanoo.

”Jos jokin osaamisalue päästetään kokonaan rapautumaan, on sen uudelleen käynnistäminen erittäin työlästä ja kallista. Tätä tulisi tarkastella myös kansallisen yliopistojen työnjaon näkökulmasta – ei vain yhden yliopiston osalta”, sanoo TEK:n koulutus- ja työvoimapolitiikasta vastaava johtaja Jari Jokinen.

Tampereen teknillisen yliopiston yt-neuvottelujen syyksi mainitaan yliopiston tiedotteessa ”tarve muokata yliopiston toimintaa vastaamaan opetuksen ja tutkimuksen profilointia sekä sopeuttaa yliopiston taloutta”. Valtion rahoituksen vähentyminen aiheuttaa arviolta kymmenen miljoonan euron pysyvän säästötarpeen maan toisessa säätiöyliopistossa.

Neuvottelut voivat johtaa enintään sadan henkilön irtisanomiseen, osa-aikaistamiseen, lomauttamiseen tai tehtävien oleelliseen muuttamiseen.

Koko henkilökuntaa eli noin 1  920:tä henkeä koskevat yhteistoimintaneuvottelut alkavat 27. tammikuuta. ”Tavoitteena on, että neuvottelut saadaan päätökseen huhtikuun loppuun mennessä ja neuvottelujen lopputulos on tiedossa ennen kesälomia”, kertoo hallintojohtaja Tiina Äijälä.

Tampereen teknillisessä yliopistossa yt-neuvottelut eivät ole uusi ilmiö, vaan nämä ovat järjestyksessä jo kahdeksannet.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat