Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Poliisi löysi Etelä-Pohjanmaalta suuren määrän amfetamiinia – maahantuonnista epäillään moottoripyöräkerhoa Saksasta

Epäiltyjä on Suomessa 23 ja Saksassa 7. Jutun käsittely alkaa helmikuussa.

Kotimaa
 
Poliisi
Amfetamiini on tuotu maahan pääosin öljynä, josta on jalostettu jauhetta yksityisasunnoissa.
Amfetamiini on tuotu maahan pääosin öljynä, josta on jalostettu jauhetta yksityisasunnoissa. Kuva: Poliisi

Keskusrikospoliisi ja Pohjanmaan poliisilaitos ovat saaneet valmiiksi tutkinnan huumeiden laajasta maahantuonnista.

Suomeen pääasiassa öljynä tuodun amfetamiinin määrä vastaa 25:tä kiloa katukauppaan jalostettua amfetamiinia. Maahantuonnin epäillään tapahtuneen neljästi marraskuun 2014 ja heinäkuun 2015 välisenä aikana. Jalostus on tapahtunut Jurvassa sijaitsevissa yksityisasunnoissa Kurikan kunnassa Etelä-Pohjanmaalla.

Suomessa epäiltyjä on ollut 23. Heistä kolme on ruotsalaisia ja loput suomalaisia.

Amfetamiini on tuotu Saksasta, jossa paikallinen poliisi on pidättänyt torstaina seitsemän epäiltyä. Neljä on kuulunut rikoksen tekoaikana Conquistadors MC Cuxhaveniin, joka on Saksan Bandidos-moottoripyöräkerhon hangaround-osasto.

Poliisin mukaan Suomen päässä ei ole mukana tunnuksellisia järjestäytyneitä rikollisryhmiä, mutta maahantuonnista vastaavan henkilön kerrotaan kuuluvan Conquistadorsiin.

Suomen poliisi on tehnyt tutkinnassa yhteistyötä Saksan poliisin lisäksi EU:n syyttäjänviraston kanssa. Kolmesta epäillystä on annettu eurooppalainen pidätysmääräys, jotta heidät voidaan luovuttaa Suomeen esitutkintaa ja mahdollisesti oikeudenkäyntiä varten.

Huumausainerikosten lisäksi kahta vangittua ruotsalaista epäillään huumevelkojen perintään liittyvästä törkeästä kotirauhan rikkomisesta ja laittomasta uhkauksesta. Kahta muuta epäillään rahanpesu- ja rekisterimerkintärikoksista.

Pohjanmaan poliisilaitoksen Seinäjoen-huumeyksikkö pääsi maahantuonnin jäljille tutkiessaan Jurvassa tapahtunutta anastusta.

Yksi epäillyistä oli yrittänyt viedä vanhukselta kioskilla lompakon. Poliisi sai epäillyn kiinni ja teki kotietsinnän, jossa tämän asunnosta löytyi amfetamiinia.

Jutun käsittely käynnistyy Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeudessa helmikuussa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat