Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Minne katosi perussuomalaisten suosio?

Kotimaa
 
HSTV live1
HSTV live1
Katso HSTV:n suora lähetys

Hallituksella on ollut vaikeat ajat: pakolaiskriisi kuumentaa tunteita ja pakkolait puhuttavat kansaa.

Löytyykö näistä seikoista syy siihen, miksi demarit juhlivat perjantaina julkaistussa HS-gallupissa. Vai onko taustalla vain se, että Sdp:n on helppo huudella oppositiosta.

Sdp:n kannatus on noussut nyt 22,8 prosenttiin. Sen sijaan perussuomalaisten kannatuskäyrä osoittaa rajusti alaspäin, ja puolueen kannatus painui juuri alle kymmenen prosentin. Viimeksi perussuomalaiset nautti alle kymmenen prosentin kannatuksesta kesällä 2010. Silloin kannatus oli tasan yhdeksän prosenttia.

Muutos viime kevääseen on huima – huhtikuun eduskuntavaaleissa perussuomalaiset keräsi 17,6 prosenttia ja Sdp 16,5 prosenttia annetuista äänistä. Perussuomalaisten kannatus on sukeltanut vaaleihin verrattuna 8 prosenttiyksiköllä, Sdp:n kannatus puolestaan on noussut yli 6 prosenttiyksiköllä.

Mitenkä tässä näin kävi? Se selviää aamun HSTV:n suorassa lähetyksessä, jossa puidaan Sdp:n ja perussuomalaisten asemaa. Studiovieraina ovat eduskuntaryhmien puheenjohtajat Sampo Terho (ps) ja Antti Lindtman (sd).

Sdp kasvatti nyt myös eroa keskustaan Suomen suurimpana puolueena. Keskustan kannatus on HS:n tuoreen mielipidemittauksen mukaan 19,7 prosentissa.

Tutkimuksen virhemarginaali on suurimmilla puolueilla noin kaksi prosenttiyksikköä suuntaansa. Tämä tarkoittaa sitä, että Sdp:n todellinen kannatus on jossain 20,8–24,8 prosentin välillä ja keskustan kannatus 17,7–21,7 prosentin välillä.

HSTV:n suora lähetys alkaa perjantaiaamuna kello 9.00 osoitteessa HS.fi.

HS
Eduskuntaryhmän puheenjohtajat Antti Lindtman (sd) ja Sampo Terho (ps) kohtaavat aamun HSTV-keskustelussa.
Eduskuntaryhmän puheenjohtajat Antti Lindtman (sd) ja Sampo Terho (ps) kohtaavat aamun HSTV-keskustelussa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat