Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomessa toimii viisi tislaamoa

Kotimaa
 

Viski on nykyään suuren ihmisjoukon harrastus. Viskin ystävien seuran puheenjohtajan Jarkko Nikkasen mukaan viskibuumi alkoi maailmalla 1990-luvulla kiinnostuksesta skotlantilaisia mallasviskejä kohtaan. Pienellä viiveellä se saapui myös Suomeen.

2012 perustetussa Viskin ystävien seurassa on lähes 800 jäsentä. Viskikirjoja kirjoittaneen Nikkasen mukaan ohjatut maisteluillat kasvattavat jatkuvasti suosiotaan.

”On hienoa että meilläkin kuluttajatkin ovat löytäneet viskin ei-päihdyttävän arvon ja aromiprofiilit, jotka tynnyrissä kypsynyt viski on saanut. Viski nähdään nautintoaineena, jossa riittää tutkittavaa.”

Suomessa mallasviskiä tislasi ensimmäisenä porilainen Beer Hunter’s -panimoravintola vuonna 2001. Vuotta myöhemmin samaan ryhtyi lahtelainen panimoravintola Teerenpeli, joka on nyt on maan suurin viskintekijä.

2010-luvulla Suomessa käynnistyi kolme uutta tislaamoa: Kyrö Distillery Company Isossakyrössä, Helsinki Distilling Company ja Valamo Monastery Distillery.

”Nämä kolme keskittyvät vain tislaustoimintaan eikä viskinvalmistus ole oluenvalmistuksen jatke. Viski nähdään jo niin mielenkiintoisena, että on loogista lähteä valmistamaan sitä sellaisenaan eikä vain toisen tuotteen tueksi”, Nikkanen sanoo.

Viskintekijöihin ovat liittymässä myös uudet toimijat Fiskarsissa ja Torniossa. Nikkasen mukaan Pohjoismaissa toimii kaikkiaan 29 viskitislaamoa, joista valtaosa löytyy Ruotsista ja Tanskasta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat