Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Grahn-Laasonen: Maahanmuuttajat töihin, mutta oppilaitoksen kirjoilla

Ministeri selvityttää, voisivatko maahanmuuttajat opiskella pelkästään työpaikoilla mutta oppilaitoksen vastuulla.

Kotimaa
 
Juhani Niiranen / HS
Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok).
Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok). Kuva: Juhani Niiranen / HS

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasosen (kok) mukaan maahanmuuttajien työllistymistä voisi helpottaa uudenlaisella koulutussopimuksella.

”Siinä opiskelija olisi oppilaitoksessa kirjoilla, mutta oppiminen tapahtuisi kokonaan työpaikoilla”, Grahn- Laasonen sanoi Ylen Ykkösaamun haastattelussa lauantaina.

Grahn-Laasonen on käynnistänyt ministeriössä selvityksen siitä, millainen malli voisi olla. Selvityksen on määrä valmistua helmikuun loppuun mennessä.

”Erilaisia malleja on tarkoitus myös pilotoida alkuvuodesta”, Grahn-Laasonen sanoi.

Tavoitteena olisi hänen mukaan lisätä työssä oppimisen houkuttelevuutta myös työnantajille, jotka pitävät nykyistä oppisopimusmallia hallinnollisesti raskaana ja kalliina.

Koulutussopimus oli mukana kokoomuksen koulutuspoliittisissa tavoitteissa jo hallitusneuvotteluissa. Puolueen eduskuntaryhmä toi sen esiin myös perjantaina, kun se listasi 30 keinoa parantaa turvapaikan saaneiden kotoutumista.

Puolueen linjausten mukaan koulutussopimus antaisi mahdollisuuksia suorittaa joustavasti tutkintoja tai niiden osia sekä parantaa työelämävalmiuksia.

”Turvapaikan saaneiden aiempaa koulutusta ja työhistoriaa täytyy pystyä hyödyntämään mahdollisimman hyvin. Olisi hölmöläisten hommaa aloittaa koulutus nollasta, jos turvapaikansaaja olisi valmis työelämään kevyemmälläkin osaamispohjaa täydentävällä koulutuksella”, kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Arto Satonen sanoi tiedotteessa perjantaina.

Suomen Yrittäjät on jo aiemmin kiitellyt koulutussopimuksen ideaa.

Grahn-Laasonen ei Ylen haastattelussa vastannut kysymykseen, voisiko tällainen koulutusmalli toisaalta viedä töitä palkatuilta työntekijöiltä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat