Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Venäläinen rajavartija STT:lle: Turvallisuuspalvelu FSB järjestää turvapaikanhakijoita Suomen-rajalle

Kotimaa
 

Venäläinen rajavartija kertoi uutistoimisto STT:lle, että Venäjän turvallisuuspalvelu FSB on mukana järjestämässä turvapaikanhakijoita Suomen-rajalle.

Väitteen esitti Sallan-vastaisella raja-asemalla työskentelevä rajavartija STT:n valokuvaajalle. Muita lähteitä väitteelle ei ole.

Rajavartijan mukaan FSB on päättämässä, kuka turvapaikanhakijoista lähtee milloinkin liikkeelle ja ketkä pääsevät rajalle. Järjestelijät asettavat lapsiperheitä muiden edelle, rajavartija kertoo.

”Kaikki autot tulevat yhdessä letkassa. Me tiedämme aina tarkalleen, missä mikäkin auto on” rajavartija sanoi.

STT-Lehtikuvan kuvaaja Jussi Nukari otti kyytiinsä liftanneen rajavartijan. Rajavartija oli palaamassa kotiinsa Alakurttiin työpäivän päätteeksi. Hänen oma autonsa oli hyytynyt pakkasen vuoksi.

STT ei kertonut rajavartijan nimeä, jotta hänelle ei koituisi vaikeuksia paljastamiensa tietojen takia.

Lapin raja-asemille on saapunut tänä vuonna lähes 400 turvapaikanhakijaa.

Tampereen yliopiston kansainvälisen politiikan professori Tuomas Forsberg sanoi perjantaina HS:lle, että Venäjä testaa itärajalla suomalaispoliitikoita ja erityisesti ulkoministeri Timo Soinia.

”Venäjä voisi halutessaan kyllä kontrolloida pohjoisten raja-asemien turvapaikanhakijoita. Määräthän ovat nyt vain satoja, eivätkä tuhansia. Venäjä haluaa toimillaan testata suomalaispäättäjiä ja erityisesti perussuomalaisia”, Forsberg arvioi.

”Venäjä haluaa toimillaan muistuttaa, että aiemmin se on hoitanut rajaa moitteettomasti, ja että kaikenlaisia riskejä on, jos välit eivät ole kunnossa. Tässä mielessä viesti on suunnattu erityisesti Soinille ja perussuomalaisille.”

Soini väläytti perjantaina, että itäraja voidaan sulkea turvapaikanhakijoiden patoamiseksi, ellei yhteisymmärrystä Venäjän kanssa löydy.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat