Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lumisateet ovat tehneet teistä liukkaita Lounais- ja Etelä-Suomessa

Suomen ylle saapuu viimeistään tiistaina matalapaineen alue, joka karkottaa viimeisetkin pakkaset.

Kotimaa
 
Päivän sää 24.1.2016
Päivän sää 24.1.2016

Ilmatieteen laitos varoittaa mahdollisesti vaarallisesta ajokelistä sunnuntaina Lounais- ja Etelä-Suomessa. Myös putkirikot ovat mahdollisia, kun putkien sisälle alkuviikon pakkasilla syntynyt jää laajenee.

Lähinnä Lounais-Suomessa sataa sunnuntain aikana runsaasti lunta. Myös maan eteläosat saivat ohuen lumivaipan sunnuntain vastaisen yönä.

Itä- ja Pohjois-Suomessa on sunnuntaina puolipilvistä tai pilvistä ja paikoin vähäistä lumisadetta.

Lämpötila pysyy tänään varsinkin eteläisessä Suomessa huomattavasti alkuviikon lukuja lauhempana, muutamassa miinusasteessa. Idässä ja pohjoisessa lämpötila on enimmäkseen -4 ja -12 asteen välillä. Lapissa voidaan silti edelleen kokea jopa -20 asteen pakkasia.

Ensi viikolla sää lauhtuu entisestään. Viimeistään tiistaina Suomen ylle saapuu matalapaineen alue, jonka myötä Etelä- ja Länsi-Suomessa saattaa sataa jopa vettä.

Yhdysvaltojen itärannikkoa viikonloppuna kurittanut lumimyrsky saapuu Suomeen torstaina, ja se tuo mukanaan lauhaa ilmaa.

Perjantaina hellittäneet kovat pakkaset jatkuivat Suomessa lähes 20 päivää. Paukkupakkasputki on Suomen oloihin poikkeuksellisen pitkä.

Ilmatieteen laitoksen tilastoista ilmenee, että esimerkiksi Sodankylässä on ollut vuosien 1961–2012 välisenä aikana vain kerran yli 25 astetta pakkasta yli 21 päivää.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat