Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yhdysvaltojen lumimyrsky hyökyy Suomeen sateina

Yhdysvalloissa lunta ryöpyttänyt matala saapuu Suomeen torstaina.

Kotimaa
 
Ville Honkonen
Luvassa on lunta, räntää ja vesisadetta.
Luvassa on lunta, räntää ja vesisadetta. Kuva: Ville Honkonen

Lähipäivinä etenkin Etelä-Suomessa on luvassa vaihtelevaa säätä: lunta, räntää ja vesisadetta. Purevan pakkasen kausi on nyt etelässä ainakin joksikin aikaa ohi.

Maanantaiksi Etelä-Suomeen on luvassa pikkupakkasta, ennustaa HS:n meteorologi Jesse Heikkilä. Etelä- ja länsirannikon tuntumassa pakkasta lienee yhdestä kolmeen astetta, ja maan eteläpuoliskolla jäätäneen alle –10 asteen. Esimerkiksi Jyväskylässä pakkanen liikkunee –5 asteen tienoilla.

Pohjois-Suomessa pakkanen keikkuu –10 asteen molemmin puolin. Tosin aivan pohjoisimmassa Lapissa ja idässä pakkasta voi olla enimmillään yli –20 astetta.

Maanantaista voidaan odottaa pilvipoutaista päivää. Lapissa ja idässä voi tulla vähäisiä lumisateita.

Tiistaina säähän on odotettavissa iso muutos. Tiistain vastaisena yönä lännestä saapuu säärintama, jonka edetessä sateet yleistyvät lännestä alkaen, Heikkilä kertoo. Aamulla sateet ulottuvat koko maahan. Luvassa on lunta, räntää ja vesisadetta.

Länsi- ja etelärannikolla lämpötila kohoaa aina kolmeen asteeseen, mikä merkitsee sitä, että sade tulee vetenä. Pohjoiseen päin kuljettaessa sateen olomuoto muuttuu vähitellen rännäksi. Lappiin on myös tiistaina luvassa lumisadetta. Lumi- ja räntäsateen raja asettuu Oulun tienoille.

Etelässä vettä tulee niin vuolaasti, että lumi voi paikoin sulaa. Pääkaupunkiseudulla on nyt melko paljon lunta. ”Vaikea sanoa, sulaako se kokonaan pois”, Heikkilä sanoo.

Keskiviikon vastaisena yönä lämpötila putoaa pakkaselle, mikä tietää sitä, että tiet jäätyvät. Autoilijoille ja jalankulkijoille on siis tiedossa liukkaita kelejä. Keskiviikosta tulee tiistain tapaan sateinen.

Torstaina Suomeen saapuu heikentyneenä matalapaine, joka ryöpytti viikonloppuna Yhdysvaltojen itärannikolle valtavat lumiröykkiöt. Sateita torstaina on odotettavissa runsaasti.

Viikonvaihteen sään ennustaminen on vaikeampaa. Heikkilä sanoo, että näyttää kuitenkin siltä, että epävakainen sää jatkuu.

”Liikkeellä on sadealueita. On vaikea sanoa, tuleeko sade vetenä, lumena vai räntänä.”

Helmikuun alkupuoli näyttää sujuvan pääkaupunkiseudulla keskimääräisissä lämpötiloissa eli muutaman asteen pakkasella.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat