Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

EU:n sisärajoille ehkä joustavuutta jatkaa rajatarkastuksia

Kotimaa
 

Lontoo

Sisäministeri Petteri Orpon (kok) mukaan EU miettii keinoja, joilla rajatarkastuksia Schengenin sisärajoilla voitaisiin pidentää tarvittaessa.

Nyt sisätarkastuksia saa järjestää korkeintaan puoli vuotta. Niihin ovat turvautuneet Ruotsi, Tanska, Saksa ja Itävalta. Määräaika umpeutuu keväällä.

”Tarvittaessa pitäisi saada jatkaa. Pitää olla joustoa”, Orpo sanoi puhelimitse Amsterdamista EU:n sisäministerien epäviralliseen kokouksen päätyttyä.

Orpo tiedotti EU-kollegoilleen maanantaina Suomen ongelmista Venäjän-rajan pohjoisilla rajanylityspaikoilla. Orpon mielestä on tärkeää, että myös EU-komissio sekä EU-puheenjohtajamaa Hollanti tietävät, että Venäjältä tulee Suomeen – eli EU-rajan yli – turvapaikanhakijoita.

”Uusia reittejä on välttämätön seurata.”

Orpo tapaa tänään tiistaina ensimmäistä kertaa venäläisen kollegansa sisäministeri Vladimir Kolokoltsevin Vantaalla Königstedtin kartanossa.

Ministeriön mukaan tapaamisen aiheena on muun muassa Suomen ja Venäjän yhteistyö maahanmuuttoasioissa.

Suomi nosti Amsterdamissa esiin myös palautussopimukset Irakiin. Orposta EU:lla pitäisi olla asiaan yhteinen ratkaisu.

Nyt EU:n ulkorajat vuotavat, ja Orpo ennustaa keväästä vaikeaa: ”Uusi maahanmuuttoaalto Eurooppaan on vakava uhka Schengenille.”

Pohjoismaat yrittävät nyt muodostaa yhteistä kantaa niin sanotun Dublin-säännön uudistamiseen. Kyse on siitä, mille maalle turvapaikanhakijoiden hakemusten käsittely kuuluu.

Kreikan ongelmat ovat panneet EU:n ulkopuolisen Makedonian ryhtymään aidan rakentamiseen Kreikan vastaiselle rajalle. Taustakeskusteluissa on väläytelty, että Kreikka saattaisi tipahtaa Schengenin väärälle puolelle, jos se ei saa pakolaistilannetta haltuunsa.

Amsterdamissa mietittiin myös sitä, kuinka Turkki saataisiin tekemään enemmän maahanmuuttovirtojen tyrehdyttämiseksi. EU on luvannut Turkille avusta kolme miljardia euroa.

”Turkki voisi halutessaan pysäyttää tai pienentää maahantulijoiden määrää, mutta tätä ei näy”, Orpo sanoi.

Saksassa ollaan mietitty, pitäisikö Turkille maksaa enemmän. Orpo ei tyrmää ideaa, mutta hän haluaa nähdä ensin Turkin keinovalikoiman

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat