Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lammaspaimenen työ kiinnostaa tuhansia – vaikka siitä täytyy maksaa

Metsähallituksen suojelukohteisiin lammaspaimeniksi haki tänä vuonna 3 600 ihmistä

Kotimaa
 
Juha Metso
Viime kesänä lammaspaimenina olivat muun muassa Heli Salmisen lapsenlapsi Camilla Valkama ja tämän ystävä Vilma Kolari. Mussukaksi kutsuttu lammas rakasti rapsutusta.
Viime kesänä lammaspaimenina olivat muun muassa Heli Salmisen lapsenlapsi Camilla Valkama ja tämän ystävä Vilma Kolari. Mussukaksi kutsuttu lammas rakasti rapsutusta. Kuva: Juha Metso
Fakta

Lammaspaimenia kymmenelle tilalle

 Metsähallitus haki tänä vuonna lammaspaimenia

Koloveden, Lemmenjoen, Syötteen, Isojärven ja Pyhä-Häkin kansallispuistoihin sekä Kolin kansallispuistossa kahdelle tilalle.

 Lammaspaimenia haettiin myös Kuhmon Elimyssalon luonnonsuojelualueelle, Närängän luonnonmetsään ja Mikkelin Neitvuorelle.

 Lammaspaimenet arvotaan ja hakijoille ilmoitetaan tuloksista helmikuun loppuun mennessä.

 Yksi hakija voi saada vain yhden paimenviikon, jotta mahdollisimman moni pääsee paimeneksi.

Metsähallituksen tulevan kesän lammaspaimenviikoille tuli tänä vuonna ennätykselliset 3 621 hakemusta. Määrä on nelinkertainen viime vuoteen verrattuna, jolloin paimenhakuun tuli 903 hakemusta.

Metsähallitus on hakenut useana kesänä lammaspaimenia kansallispuistoissa ja suojelualueilla sijaitseville tiloilleen. Tiloilla lampaat hoitavat kulttuurimaisemaa, ja vapaaehtoisten lammaspaimenten tehtävänä on huolehtia lampaista.

Tulevan kesän lammaspaimenhaku päättyi maanantaina.

Tänä vuonna Metsähallitus etsi lammaspaimenia kymmenelle tilalle, joista neljä on uusia kohteita. Jaossa on 113 paimenviikkoa eri puolilla Suomea. Eniten kiinnostusta herätti Koloveden kansallispuisto, jonne haki 604 lammaspaimenkandidaattia.

Lammaspaimenille ei makseta palkkaa, vaan he maksavat itse vuokraa ajastaan. Tilojen viikkovuokra on 350–400 euroa. Bonuksena he saavat seurata lampaiden hyvinvointia ja tehdä muita tilan tai suojelualueen hoitotöitä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat