Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uusi ”otteiltaan väkivaltainen” liivijengi tulossa Suomeen – värvää maahan­muuttajia

Kotimaa
 
Lehtikuva
Kuvakaappaus Satudarah-moottoripyöräjengin Youtube-videosta.
Kuvakaappaus Satudarah-moottoripyöräjengin Youtube-videosta. Kuva: Lehtikuva

Uusi liivijengi Satudarah on tulossa Suomeen. Asiasta kertoi ensimmäisenä STT. Hollannissa vuonna 1990 perustetun järjestäytyneen rikollisuuden pariin lukeutuvan jengin toimintatapoihin kuuluu erityisesti maahanmuuttajataustaisten rekrytointi.

”En voi sanoa, että enemmistö jäsenistä olisi taustaltaan maahanmuuttajia, mutta Satudarah hyväksyy heitä kyllä mukaan”, kertoo rikosylikomisario Rabbe von Hertzen keskusrikospoliisista Helsingin Sanomille.

”Suomessa on jengejä, joissa on yksittäisiä maahanmuuttajataustaisia jäseniä. Mutta kyllä Satudarahilla heidän jäsenyytensä on huomattavasti tavanomaisempaa.”

Jengi toimii jo ainakin Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa. Ruotsalaislehti Expressen kertoi vuonna 2014 viiden jäsenen tulleen pidätetyksi epäiltynä 40 kilon kokaiinilastin salakuljettamiseen liittyvässä vyyhdissä. Saksassa sisäministeriö kielsi Satudarahin toiminnan viime helmikuussa koko maassa, koska sen katsottiin aiheuttavan laajaa vaaraa.

Jengi oli levittäytynyt Hollannista Saksan puolelle Nordrhein-Westfalenin osavaltioon.

Mistä ilmansuunnasta tai maasta käsin Satudarah pyrkii levittäytymään Suomeen, on asia, joita von Hertzen ei halua täsmentää.

”Meillä on tieto, että on enemmän todennäköistä kuin epätodennäköistä, että he rantautuvat Suomeen.”

Von Hertzen luonnehtii Satudarahia ”otteiltaan väkivaltaiseksi”. Siksi poliisi tietysti toivoo, että jengin rantautuminen olisi estettävissä.

Yksi ominaispiirre jengin toiminnassa on se, että moottoripyöräjengeinä itseään pitävien liivijengien etupiirijaossa Satudarah katsoo tulevansa toimeen paremmin Bandidos-jengin kanssa. Lähtökohtaisesti Bandidosin liittolaiset taas eivät tee yhteistyötä Helvetin enkelien kanssa.

Von Hertzen muistuttaa, että jengien alueellinen dynamiikka ei ole mitenkään yksiselitteinen. Esimerkiksi Bandidosin ja Helvetin enkelien kannalta ”puolueeton” Outlaws harkitsi Suomeen laajentamista joitakin vuosia sitten, mutta luopui suunnitelmasta.

”Ei sekään ole poissuljettua, että Suomen Helvetin enkelit ja Bandidos voisivat olla yhdessä Satudarahin Suomeen tuloa vastaan.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat