Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Aarniota huomautettiin juttelusta todistajille

Aarnion matkustuskielto kieltää yhteydenpidon todistajiin

Kotimaa
 

Syyttäjät huomauttivat tiistaina oikeussalissa Helsingin huumepoliisin entistä päällikköä Jari Aarniota hänen käymistään keskusteluista huumeoikeudenkäynnin todistajien kanssa.

Syyttäjien mukaan Aarnio on keskustellut käräjäoikeuden tiloissa todistajien kanssa, vaikka käräjäoikeuden hänelle määräämä matkustuskielto kieltää sen.

Aarnion asianajaja Riitta Leppiniemi myönsi oikeussalissa, että hänen päämiehensä on käynyt jonkinlaisia keskusteluja tuntemiensa todistajien kanssa.

Keskustelut ovat tapahtuneet käräjäsalin oven ulkopuolella oikeustalolla ennen istuntoja ja istuntotaukojen aikana.

”Hän on kovin sosiaalinen, ja hän on tervehtinyt heitä”, Leppiniemi kertoi Aarnion yhteydenpidosta todistajiin.

Asianajajan mukaan keskusteluja on ollut vaikea välttää, koska Aarnio on odottanut istuntoja samassa tilassa todistajien kanssa.

Asianajaja Leppiniemi kertoi olleensa itse sananvaihtojen aikana paikalla ja yrittäneensä pitää keskustelut muun muassa sääasioissa. Leppiniemen mukaan Aarnio ei ole keskustellut todistajien kanssa huumeoikeudenkäynnin asioista.

”Yritetään jatkossa niin, että hän ei edes tervehtisi”, Leppiniemi sanoi.

Syyttäjät myönsivät lopuksi Aarniolle luvan tervehtiä oikeussalin ulkopuolella todistajia, mutta muusta keskustelusta hänen täytyy vastedes kieltäytyä.

Aarnio vapautui marraskuussa yli kaksi vuotta kestäneestä tutkintavankeudesta. Hänet on yhä määrätty matkustuskieltoon. Se kieltää häntä poistumasta Suomesta ja pitämästä yhteyttä todistajiin.

Aarnion oikeudenkäynnissä kuultiin tiistaina seurantalaiteyhtiö Trevocin omistajaa Pasi Patamaa. Hän kertoi muun muassa anonymisaattorista, joilla voi muun muassa sekoittaa puhelujen tunnistetietoja.

Patama mainitsi oikeudessa lähes ohimennen, että laitteella on mahdollista myös kuunnella puheluja salaa ilman käräjäoikeuden televalvontalupaa. Oikeussalissa ei käynyt ilmi, onko laitteita käytetty tähän tarkoitukseen. Patama on tuomittu Aarnio-vyyhdin Trevoc-haarassa ehdolliseen vankeuteen.

Patama kertoi tiistaina joutuneensa keskusrikospoliisin painostamaksi tutkintavankeutensa aikana, mikä vaikutti osin hänen kuulustelulausuntoihinsa. Myös jotkut muut Aarnio-vyyhdin syytetyt ovat kertoneet painostuksesta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat