Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomessa ei ainakaan vielä koirien keuhkotulehdusepidemiaa

Evira pyytää lemmikin omistajia tuomaan tulehdukseen kuolleita koiria tutkittavaksi

Kotimaa
 

Koiranomistajat ovat huolestuneet aikuisilla koirilla leviävästä keuhkotulehduksesta. Bakteerin aiheuttama tauti on äkillinen, ja koirat ovat yleensä kuolleet parin vuorokauden sisällä oireiden alkamisesta. Oireina ovat olleet korkea kuume ja yleistilan äkillinen heikkeneminen.

Tautia aiheuttavat useat eri bakteerit, mutta S. zooepidemicus -bakteeriepidemioita on raportoitu muissa maissa esimerkiksi löytöeläintarhoissa, kerrotaan elintarviketurvallisuuskeskus Eviran tiedotteessa.

”Toistaiseksi yhdellä koiralla on todettu S.zooepidemicus -bakteerin aiheuttama keuhkotulehdus. Tässä vaiheessa ei voida puhua epidemiasta”, sanoo professori Marjukka Anttila Eviran patologian tutkimusyksiköstä.

Koiranomistajia puhuttaa nyt myös tapaukset, joitta koira on äkillisesti kuollut. Anttilan mukaan olisi hyvä, että koira lähettäisiin Eviraan, jos kuolinsyyksi epäillään keuhkotulehdusta.

”Olisi hyvä tietää, onko liikkeellä tavallista enemmän jotain tiettyä bakteeria. Tällaisia viitteitä ei meille lähetetyissä koirissa ole.”

Evirassa tutkitaan yleensä alle kymmenen keuhkotulehdukseen kuollutta koiraa vuodessa. Parin viime kuukauden aikana neljällä koiralla on ollut tulehdus. ”Tämä voi olla ihan normaalia vaihtelua, koska ne ovat olleet eri tekijöiden aiheuttamia.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat