Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

THL: Raskaana olevien ei kannata matkustaa zikavirus­alueille

Raskaana ollessa kannattaisi ylipäätään välttää matkoja poikkeusoloihin ja alhaisen hygienian maihin, THL suosittelee.

Kotimaa
 
JOSUE DECAVELE / Reuters
Zikavirusta levittävän keltakuumehyttysen munia.
Zikavirusta levittävän keltakuumehyttysen munia. Kuva: JOSUE DECAVELE / Reuters

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on tarkentanut zikaviruksen vuoksi antamaansa matkustusohjetta raskaana oleville. Aiemmin heitä kehotettiin suojautumaan perillä hyttysten pistoilta, mutta nyt ohje opastaa miettimään, kannattaako matkaan lähteä lainkaan.

Raskaana olevia suositellaan harkitsemaan ei-välttämättömän, zikavirusalueelle suuntautuvan matkan lykkäämistä, THL tarkensi keskiviikkona. Se lisäsi, että raskaana olevien pitäisi ylipäätään välttää matkustamista poikkeusoloihin, alhaisen hygieniatason maihin ja maihin, joissa on keltakuumetta ja malariaa.

Tropiikkiin kohdistuvilla matkoilla pitäisi muistaa suojautua hyttysiä vastaan, sillä ne levittävät muitakin sairauksia kuten dengueta ja malariaa.

Zikavirus leviää nyt aktiivisesti Brasiliassa, Paraguayssa, Boliviassa, Ecuadorissa, Kolumbiassa, Panamassa, El Salvadorissa, Guatemalassa, Hondurasissa, Venezuelassa, Guyanassa ja Ranskalaisessa Guyanassa, Surinamissa ja Meksikossa, kertoo Yhdysvaltain tartuntatautivirasto CDC.

EU:n terveysvirasto ECDC täydentää listaa Karibian isoilla saarilla: Haiti, Puerto Rico, Sint Maarten, Guadaloupe, Martinique ja Barbados sekä Tyynenmeren Fijillä ja Salomon-saarilla.

Virusta on todettu myös suomalaisten matkakohteissa Malediiveilla, Thaimaassa ja Kap Verden saarilla Afrikan länsipuolella.

CDC arvioi, että virus jatkaa leviämistään, mutta on vaikea arvioida miten nopeasti ja kuinka kauan, se huomauttaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat