Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mäntsälässä tyrmistyttiin lakkautus­suunnitelmista – ”Nyt mennään takapakkia”

Kotimaa
 
Lauri Rotko
Arto Rauhala vieraili keskiviikkona Mäntsälän poliisiasemalla.
Arto Rauhala vieraili keskiviikkona Mäntsälän poliisiasemalla. Kuva: Lauri Rotko

Mäntsälä

”Aika järjettömältä kuulostaa”, sanoo mäntsäläläinen Risto Nuutinen Mäntsälän poliisiaseman sulkemisaikeista. Hän toi keskiviikkona lääkärintodistuksen poliisiaseman lupakansliaan uusiakseen ajokortin.

Nuutinen ei ymmärrä poliisin, Puolustusvoimien tai rajavartioston säästötoimia, koska mitään turvallisuuspalveluita ei hänen mielestään pidä murentaa.

”Rata teki piristysruiskeen, mutta nyt mennään takapakkia. Palvelut ja yritykset keskittyvät Järvenpäähän ja Mäntsälän keskusta kuihtuu.”

Jos suunnitelmat toteutuvat mäntsäläläiset joutuvat hoitamaan poliisin lupa-asiat Järvenpäässä, Hyvinkäällä, Porvoossa tai Lahdessa.

Mäntsälän poliisiasemalla työskentelee keskimäärin kolme työntekijää. Poliisi ottaa vastaan rikosilmoituksia, antaa sakkoja tiedoksi, hoitaa löytötavaroita ja joitakin lupa-asioita. Lupakanslia hoitaa muun muassa passi- ja henkilökorttiasioita.

Poliisivoimat ovat vähentyneet kunnasta vähitellen. Vielä noin vuosi sitten asemalla oli viitisen työntekijää ja siellä tutkittiin myös paikkakunnan rikoksia. Nyt tutkinta hoidetaan muissa Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen toimipisteissä.

Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen poliisipäällikkö Kari Rantala toteaa, ettei päätöksiä ole tehty. Poliisilaitos on vasta poliisihallituksen pyynnöstä arvioinut oman alueensa asemien tilanteen. Yhtenä tavoitteena on vähentää kiinteistökuluja.

Mäntsälän poliisiasemalla sulkemista ei ymmärretä. Työntekijät pitävät säästöä tilavuokrassa hyvin pienenä hyötynä siihen nähden, että kuntalaisten olisi matkustettava muutaman kymmenen kilometrin päähän hoitamaan poliisiasioita.

Työpaikat eivät sulkemisen myötä vähenisi, vaan työntekijät siirtyisivät muihin Itä-Uudenmaan poliisin toimipisteisiin.

Isä ja tytär Tomi ja Henriikka Brusila hakivat passia Mäntsälän poliisiaseman lupakansliasta. Henriikan mielestä aseman sulkeminen ei haittaisi häntä, koska siellä ei tule usein käytyä.

Tomi Brusilan mielestä yli 20000 asukkaan kunnassa pitää olla oma poliisiasema.

”Minä ja kolme lasta haimme yhtä aikaa passia. Saimme hoidettua asiamme sujuvasti ilman ajanvarausta. Kyllä tämän palvelun pitäisi säilyä, sillä mitään luonnollista asiointisuuntaa ei täältä ole.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat