Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Krp:n rikostarkastaja kertoi yhteistyöongelmista Aarnion kanssa – erimielisyyksiä ratkottiin Keimolan Kesoilin takapihalla

”Ne kaikki liittyvät työhön. Se ei ole missään nimessä henkilökohtaista”, keskusrikospoliisin Ari Karvonen sanoi oikeussalissa.

Kotimaa
 
Näistä asioista Aarnio-käräjillä kiistellään
Näistä asioista Aarnio-käräjillä kiistellään
Jari Aarnion huumeoikeudenkäynti on edennyt syytettyjen ja todistajien kuulemiseen. Kaikki syytetyt ovat kiistäneet syytteet. Toimittaja: Minna Passi, leikkaus ja grafiikka: Boris Stefanov

Helsingin huumepoliisin entisen päällikön Jari Aarnion oikeudenkäynnissä käsiteltiin keskiviikkona Aarnion yksikön ja keskusrikospoliisin yhteistyöongelmia. Kuultavana oli keskusrikospoliisin järjestäytyneen rikollisuuden tutkintalinjan päällikkö, rikostarkastaja Ari Karvonen.

Istunnossa kävi ilmi, että yhteystyö Karvosen ja Aarnion välillä on ollut hyvin vähäistä. Karvonen kertoi keskustelleensa 2000-luvun alusta lähtien Aarnion kanssa vain kymmenisen kertaa ja niistäkin useat keskustelut koskivat nimenomaan erimielisyyksiä ja yhteistyöongelmia.

”Ne kaikki liittyvät työhön. Se ei ole missään nimessä henkilökohtaista”, Karvonen sanoi erimielisyyksistä.

Karvonen on työskennellyt 2000-luvun alkupuolelta lähtien erilaisissa huumerikosten tutkintaan liittyvissä päällikkötehtävissä ensin Länsi-Uudenmaan poliisissa Espoossa ja vuodesta 2007 lähtien keskusrikospoliisissa.

Karvonen kertoi myös viime vuosikymmenen puoliväliin ajoittuvasta tapauksesta, jossa Espoon huumepoliisi oli asentanut eräälle huumausaineiden maastokätkölle seurantalaitteet. Paikalle tuli Helsingin huumepoliisi, joka rikkoi laitteet.

”Keskusrikospoliisin mukaan siitä olisi pitänyt tehdä rikosilmoitus”, Karvonen kertoo.

Karvonen kertoi selvitelleensä tapausta jälkikäteen kasvokkain Aarnion kanssa Keimolan Kesoilin takapihalla. Jo tuolloin kävi Karvosen mukaan ilmi, ettei Aarnion välit keskusrikospoliisin olleet kummoiset.

”Siellä nimettiin silloin poliiseja, joiden kanssa ei pitäisi olla tekemisissä”, Karvonen sanoi.

Aarnion asianajaja Riitta Leppiniemi tenttasi Karvosta siitä, miksi hänet on nimetty vaikeaksi yhteistyökumppaniksi. Karvonen arveli joutuvansa tekemään asemansa vuoksi tekemään päätöksiä, jotka eivät miellytä kaikkia.

”Se liittyy asemaan ja tehtävään”, hän sanoi.

Karvonen kertoi oikeussalissa, että Helsingin huumepoliisilta oli vaikeaa saada tietoja ensimmäisen tynnyrihuumejutun tutkinnassa. Syyttäjien mukaan tuolloin Helsingin huumepoliisia johtanut Aarnio johti juuri näiden huumeiden järjestämistä Suomeen.

Leppiniemi kyseli Karvoselta tämän alaisesta, joka on hankkinut Aarnio-vyyhdissä rikoksesta epäiltynä olevalle niin sanotulle Malmin naiselle poliisin rahoilla muun muassa ruokaa ja yhteydenpitovälineitä. Omilla rahoillaan tutkija hankki naiselle skootterin.

Karvonen kertoi keskusrikospoliisin selvittäneen tutkijan tekemisiä oma-aloitteisesti sen jälkeen, kun hänen toiminnastaan esitettiin väitteitä. Tapaus on edennyt esitutkinnasta syyteharkintaan. Tutkijaa epäillään virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat