Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pääkaupunkiseudulle illaksi runsaita sateita ja tuulta – perjantaiaamuna erittäin liukasta

Kotimaa
 
Helsingin Sanomat
Päivän sää 28.1.
Päivän sää 28.1.
Päivän sää 28.1.

Suomen yli kulkee torstaina voimakas matalapaine, joka tuo mukanaan tuulta ja sadetta. Pääkaupunkiseudulla tuuli voimistuu iltapäivästä aina puoleen yöhön asti. Kaakossa on vielä paikoin aamullakin kovia puuskia.

Tuulenpuuskat voivat puhaltaa jopa 15–20 metriä sekunnissa. Myrskytuulta, eli 21 metriä sekunnissa, voi esiintyä eteläisimmillä merialueilla.

Sateet ovat runsaita illan aikana maan keskiosassa, minkä vuoksi ajokeli on huono. Etelä-Suomessa sade tulee enimmäkseen vetenä, mutta maan keskiosaan voi aamuun mennessä olla kertynyt lunta yhteensä 10–15 senttiä. Illan aikana lumisateet voivat yltää myös Pohjois-Pohjanmaalle ja Kainuuseen.

”Keski-Suomeen torstai-illan ja perjantaiyön aikana satanut lumi on märkää ja painavaa. Tämä tarkoittaa, että sitä kertyy puiden oksiin, jolloin etenkin hentojen puiden oksat voivat katketa ja puita voi kaatua. Tämä voi aiheuttaa yksittäisiä sähkökatkoja”, sanoo Helsingin Sanomien meteorologi Anniina Törmä.

Matalapaineen jälkipuolella sää selkenee. Yöllä pakkanen kiristyy Etelä-Suomessa, mikä tarkoittaa maahan sataneen veden ja loskan jäätymistä.

”Perjantainaamuna voi olla erittäin liukasta, koska kadut ovat jäässä.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat