Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Rajavartiolaitoksen partiovene joutui pelastustöihin Kreikan vesillä – useita kuolonuhreja löytyi merestä

Kotimaa
 
Markku Ulander / Lehtikuva
Rajavartiolaitoksen päällikkö kenraaliluutnantti Jaakko Kaukanen tervehti Vartiolaiva Merikarhun miehistöä, kun alus oli lähdössä Helsingistä kohti Välimerta 7. tammikuuta.
Rajavartiolaitoksen päällikkö kenraaliluutnantti Jaakko Kaukanen tervehti Vartiolaiva Merikarhun miehistöä, kun alus oli lähdössä Helsingistä kohti Välimerta 7. tammikuuta. Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva

Suomen Rajavartiolaitoksen partiovene PV-281 löysi merestä hukkuneen tyttövauvan Kreikan vesiltä keskiviikkona. Kuollut lapsi vietiin Kosin satamaan Kreikan viranomaisille.

Partiovene sai hälytyksen pelastustehtävään ennen kello aamukahdeksaa, kun Kosin seudulla oli havaittu ihmisiä veden varassa.

Partio löysi vedestä myös pelastusliivin ja uponneesta aluksesta peräisin olevia osia.

Suomalaisaluksen lisäksi etsintöihin osallistui italialainen partioalus, Kreikan rannikkovartioston partiovene sekä kaksi nopeaa kumivenettä ja yksi kreikkalainen Super Puma -helikopteri, Rajavartiolaitos kertoo tiedotteessaan.

Suomalainen partiovene osallistuu Egeanmerellä EU:n rajaturvallisuusviraston Frontexin koordinoimaan Poseidon Rapid Intervention -operaatioon. Suomalaisalus on ollut paikalla lokakuusta lähtien.

Hiljattain alueella operoinnin aloitti myös suomalainen vartiolaiva Merikarhu.

Frontexin operaation tarkoituksena on parantaa turvallisuutta ja valvontaa Kreikan ja Turkin merirajalla.

Partiovene 281 on hoitanut Kreikassa 52 tehtävää. Niissä on pelastettu 852 ihmistä. Neljä hädästä pelastetuista on kuollut.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat