Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Poliisi koosti tietopaketin turvapaikan­hakijoille – näin lakiasioista kerrotaan ulkomaalaisille

Poliisin uusi esite julkaistaan arabiaksi, badiniksi, pashtuksi, kurmantsiksi, somaliksi, englanniksi sekä kotimaisilla kielillä.

Kotimaa
 
Poliisi
Kuvakaappaus poliisin turvapaikanhakijoille tekemästä esitteestä.
Kuvakaappaus poliisin turvapaikanhakijoille tekemästä esitteestä. Kuva: Poliisi

Poliisi julkaisi perjantaina erityisesti turvapaikanhakijoille suunnatun infopaketin. Kymmensivuisessa esitteessä kerrotaan muun muassa poliisin tehtävistä ja selitetään, mitä oikeuksia ja velvoitteita maassa oleskelevilla on.

Esite julkaistaan arabiaksi, badiniksi, pashtuksi, kurmantsiksi, somaliksi, englanniksi sekä kummallakin kotimaisella kielellä.

Esitteessä poliisi muun muassa painottaa, että sillä on oikeus ottaa henkilö kiinni rikoksen selvittämisen takia enimmillään vuorokaudeksi.

Valtaosan suomalaisista kerrotaan myös luottavan poliisiin:

”Suomalaista poliisia ei voi lahjoa, poliisi on korruptoimaton, poliisi toimii tasapuolisesti ja oikeudenmukaisesti. Poliisin ja muidenkin virkamiesten lahjomisyrityskin on Suomen lakien mukaan rangaistava teko”, esitteessä kerrotaan.

Poliisi myös vakuuttaa, että se kohtelee ”kaikkia tasapuolisesti ja suhtautuu turvapaikanhakutilanteeseen neutraalisti ja asiallisesti.”

Esitteessä listataan myös muun muassa erilaisia lain säätämiä ikärajoja, kuten milloin lapset saavat tehdä kevyttä työtä (14 vuotta täyttäneet) ja milloin rikosoikeudellinen vastuu alkaa (15-vuotiaana).

Poliisi huomauttaa myös, että seksuaalinen kanssakäyminen vaatii aina suostumuksen.

Suomenkielinen versio esitteestä löytyy täältä. Muut esitteet voi katsoa täältä.

Esitteen lisäksi poliisi on julkaissut videopalvelu Youtubessa videon, jossa Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen ylikonstaapeli Nina Pelkonen kertoo muun muassa naisen asemasta, tupakan ja alkoholin käytöstä, lasten kohtelusta ja tasa-arvosta.

Video on kuvattu syksyn 2015 aikana poliisin pitämässä tiedotustilaisuudessa ja se on tekstitetty arabiaksi, somaliksi ja kurdiksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat