Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tullin pääjohtaja kiistää rikosepäilyn – ”Täysin aiheeton”

Kotimaa
 
Sirpa Räihä / HS
Tullin pääjohtaja Antti Hartikainen
Tullin pääjohtaja Antti Hartikainen Kuva: Sirpa Räihä / HS

Valtiovarainministeriö (VM) kutsui perjantaina Tullin pääjohtajan Antti Hartikaisen kuultavaksi mahdollista virantoimituksesta pidättämisen takia.

Ministeriö on saanut poliisilta tiedon rikosepäilystä Tullissa. Hartikaista epäillään viestintäsalaisuuden loukkaamisesta ja virkavelvollisuuden rikkomisesta.

”Tehty rikosilmoitus perustuu virheellisiin olettamuksiin ja on siten täysin aiheeton. Toivottavasti totuus asiassa voidaan tuoda julki mahdollisimman pian. Harmi, kun viranomaisten aikaa hukataan tällaiseen turhaan työhön”, Hartikainen kirjoittaa lähettämässään sähköpostiviestissä.

Viime vuonna Hartikaista syytettiin siitä, että hän olisi junaillut puolisolleen työpaikan tullista. Hän sai kuitenkin jatkaa virassaan.

”Rikosepäily ei liity millään tavalla hänen puolisoonsa. Kyse on ainakin tässä vaiheessa yksittäisestä tapauksesta, jossa epäillään viestintäsalaisuuden loukkausta”, sanoo rikostarkastaja Jukkapekka Risu Helsingin poliisista.

Ministeriö kertoo suhtautuvansa rikosepäilyyn erittäin vakavasti.

Virkamies voidaan virkamieslain mukaisin edellytyksin pidättää virantoimituksesta rikossyytteen ja sen edellyttämien tutkimusten ajaksi, jos näillä voi olla vaikutusta virkamiehen edellytyksiin hoitaa tehtäväänsä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat