Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lindström: Tanskan uusi pakolaislaki ”fiksu idea”

Kotimaa
 
Ministeri Lindström pitää Tanskan takavarikkomallia ”fiksuna”
Ministeri Lindström pitää Tanskan takavarikkomallia ”fiksuna”
Oikeus- ja työministeri Jari Lindströmin mielestä hyvätuloiset turvapaikanhakijat voitaisiin laittaa maksamaan palveluistaan siinä kuin kantasuomalaisetkin. Lindströmin mielestä Suomen kannattaa seurata Tanskassa juuri hyväksytyn takavarikkolain tuloksia. Jos Suomen nykytoimet eivät pure, Tanskan mallia voisi Lindströmin mukaan miettiä Suomeenkin. Toimittaja: Eeva Palojärvi, kuvaus: Sami Kero.

Oikeus- ja työministeri Jari Lindström (ps) pitää ”fiksuna ideana”, että hyvätuloisten turvapaikanhakijoiden omaisuutta voitaisiin takavarikoida.

Lindströmin mukaan Suomen kannattaisi seurata Tanskan kokeilua.

”Tätä olisi syytä harkita, jos muut toimenpiteet eivät onnistu. Kannattaisi miettiä, mitä tämä toisi mukanaan”, Lindström sanoo.

”Jos hyvätuloisella turvapaikanhakijalla on varaa maksaa jostain palvelusta Suomessa, niin miksei? Joutuvathan kantasuomalaisetkin maksamaan (palveluista) itse.”

Lindströmin mukaan Tanskan malli takavarikoida varakkaimpien turvapaikanhakijoiden omaisuutta ei ole perussuomalaisille uusi.

”Perussuomalaiset on esittänyt tällaisia ajatuksia turvapaikkapoliittiseen ohjelmaan. Ne ­eivät ole vielä siellä. Mutta tätä on syytä harkita, jos toimenpiteet, jotka nyt ovat menossa hyvää vauhtia eteenpäin, eivät ­pure.”

”Katsotaan ensin Tanskan kokemukset”, Lindström lisää.

Tanskan parlamentti päätti tiistaina tiukoista pakolaislakien kiristyksistä selvällä enemmistöllä. Tarkoituksena on tehdä Tanskasta vähemmän houkutteleva turvapaikanhakijoille.

Vastaisuudessa Tanskan poliisi saa esimerkiksi käydä läpi turvapaikanhakijoiden omaisuuden ja takavarikoida yli 10 000 kruunun eli 1 340 euron ylittävät varat tulijoiden toimeentulon rahoittamiseksi.

Hallitus perusteli hanketta muun muassa sillä, etteivät tanskalaisetkaan voi saada toimeentulotukea, jos heillä on merkittävää varallisuutta. Tanskassa päätettiin muistakin pakolaislakien tiukennuksista.

Perheen­yhdistämisiä viivästytetään vuodesta kolmeen vuoteen ja pysyvien oleskelulupien saamista vaikeutetaan. Myös kiintiöpakolaisten valintatapaa muutetaan siten, että näiden valmiudet integroitua Tanskaan otetaan vastaisuudessa huo­mioon.

Euroopan neuvosto ja ihmisoikeusjärjestöt ovat varoittaneet, että uusi laki saattaa rikkoa Euroopan ihmisoikeussopimusta.

Lindström kommentoi turvapaikanhakijoiden työllistymistä perjantaina perussuomalaisten tilaisuudessa.

Kotoutuksesta vastaava ministeri korosti vastustavansa sitä, että turvapaikanhakijoille ja maahanmuuttajille rakennettaisiin oikopolku Suomen työmarkkinoille.

”Meillä on lähes 380 000 työtöntä kantasuomalaista. Mikä tahansa järjestelmä tulee, sen pitää koskea kaikkia”, hän ­kommentoi meneillään olevia ­yhteiskuntasopimusneuvotte­luita.

Polkua työmarkkinoille pitää Lindströmin mukaan kuitenkin tuntuvasti nopeuttaa. Hän peräänkuuluttaa ennakkoluulottomuutta ja kokeiluja. Myös kielitaitovaatimuksia pitää arvioida uudestaan.

Lindström korostaa, että kotoutuksen pitää koskea vain oleskeluluvan saaneita.

Katso, mitä Lindström sanoi Tanskan mallista. HS.fi/hstv
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat