Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Venäjän turvallisuuspalvelu FSB mukaan itärajan tilanteen selvittelyyn

Kotimaa
 
Kaisa Rautaheimo / HS
Poliisi piti tiedotustilaisuuden Pasilassa viime vuoden rikostilastoista.
Poliisi piti tiedotustilaisuuden Pasilassa viime vuoden rikostilastoista. Kuva: Kaisa Rautaheimo / HS

Suomi ja Venäjä ryhtyvät selvittämään yhdessä epäilyjä siitä, että Venäjän kautta kuljetettaisiin organisoidusti turvapaikanhakijoita Suomeen.

Suomen poliisiviranomaiset ovat jo aloittaneet keskustelut venäläisten kanssa Suomen itärajan tilanteesta. Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen oli juuri kaksipäiväisellä vierailulla Moskovassa.

Siellä hän kävi neuvotteluja muun muassa Venäjän huumevalvontaviraston ja turvallisuuspalvelu FSB:n edustajien kanssa.

”Siellä käytiin hyvin avoimia keskusteluja ja oltiin kovin ratkaisukeskeisesti liikkeellä. Venäjän viranomaiset vakuuttavat ymmärtävänsä Suomen hankalan tilanteen”, Kolehmainen kertoi HS:lle.

”Viranomaisten kanssa yhteistyössä yritetään nyt selvittää, liittyykö laittomaan maahantuloon organisoitua tai järjestäytynyttä rikollisuutta” Kolehmainen sanoin.

”Siitä oltiin yhtä mieltä, että asiaa on syytä tutkia huolellisesti siten, että Venäjän viranomaiset tutkivat Venäjällä ja Suomen viranomaiset Suomessa.”

Suomen ja Venäjän viranomaiset aikovat selvittää koko Suomeen suuntautuvat maahantuloketjun, jotta tiedettäisiin tarkasti, ketkä siihen liittyvät ja mitä on tapahtunut.

Mitään tavoiteaikataulutavoitetta ei ole kuitenkaan asetettu. Kolehmaisen mukaan keskusrikospoliisin kanssa on jo sovittu, että se nimeää henkilöitä asiaa selvittämään.

Mukana selvitystyössä ovat myös Suojelupoliisi ja Suomen paikallispoliisit.

”Sovittiin, että pannaan koneistot ripeästi toimimaan”, poliisiylijohtaja Kolehmainen sanoi. ”Nämä eivät jää juhlapuheiksi.”

Poliisiylijohtaja: Poliisit ovat kipurajalla HS.fi/hstv
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat