Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kirkko twiittasi rasismia vastaan: Rajat kiinni -ryhmä uhkaa tutkintapyynnöllä

Kirkon twiitti nostatti kiivaan keskustelun rasismista.

Kotimaa
 
Mielenosoitukset kokoavat väkeä yhä uudestaan
Mielenosoitukset kokoavat väkeä yhä uudestaan
Rajat kiinni –ryhmän naisrauhamielenosoitus sai lauantaina Helsingissä vastaansa Ei minun nimissäni –mielenosoituksen. Tapahtumiin osallistuneet Anna Heinonen ja Zara Villikka ovat täysin eri mieltä siitä, miten naiset saavat olla rauhassa. Yhteistä heille on se, että molemmat ovat jo osallistuneet useisiin mielenosoituksiin. Toimittaja: Marja Salomaa, kuvaus ja leikkaus: Esa Syväkuru.

Turvapaikanhakijoiden Suomeen tuloa vastustava Rajat kiinni -ryhmä ilmoittaa tekevänsä kirkosta tutkintapyynnön. Ryhmä julkaisi sunnuntaina blogissaan kannanoton, jossa se syyttää kirkkoa kunnianloukkauksesta.

Jupakka alkoi lauantaina, kun Rajat kiinni -ryhmä järjesti mielenosoituksen, jossa kannettiin suurta ristiä. Evankelis-luterilaisen kirkon Twitter-tililtä twiitattiin sen jälkeen, että rasistimielenosoitus on väärä paikka ristille ja muille kristinuskon symboleille.

Rajat kiinni -ryhmän blogin mukaan kirkon twiitti oli asiaton, sillä mielenosoituksessa ”ei ollut mitään rasistista, ei sen teemassa, ei sen puheissa eikä yhtään missään muussakaan siihen liittyvässä”.

Leif Rosas
Maahanmuuttoa vastustavassa Rajat kiinni -mielenosoituksessa kannettiin suurta ristiä lauantaina Helsingissä. Mielenosoitukseen osallistui poliisin arvion mukaan parisataa ihmistä.
Maahanmuuttoa vastustavassa Rajat kiinni -mielenosoituksessa kannettiin suurta ristiä lauantaina Helsingissä. Mielenosoitukseen osallistui poliisin arvion mukaan parisataa ihmistä.

Kirkon verkkoviestintäpäällikkö Lari Lohikosken mukaan twiitti oli kirkon linjan mukainen.

”Eihän tämä kirkolliskokouksen tai arkkipiispan muotoilema twiitti ole, mutta kyllä se kirkon linjan mukainen on. Kirkko on selvästi vihapuhetta ja rasismia vastaan.”

Twiitti synnytti kiivaan keskustelun sosiaalisessa mediassa. Lohikosken mukaan siitä tuli paljon positiivista palautetta.

”On kiitelty, että tulimme ulos tällaisella viestillä ja että sanoimme rasismia rasismiksi.”

Helsingin Sanomat ei saanut sunnuntaina vahvistusta sille, onko tutkintapyyntö jo tehty.

Kunnianloukkaukseen syyllistyy, jos esittää toisesta valheellisen tiedon tai vihjauksen ja aiheuttaa siten toiselle vahinkoa tai kärsimystä. Kunnianloukkaus voi kohdistua vain yksittäiseen ihmiseen, ei yhteisöön tai organisaatioon.

Laki rajaa kunnianloukkauksen ulkopuolelle myös poliittisen tai muun julkisen toiminnan arvostelun, ellei arvostelu ”selvästi ylitä sitä, mitä voidaan pitää hyväksyttävänä”.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat