Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Harri Paikkarin ylpeys: Kahdeksan moottorin ja kolmen miljoonan kilometrin Mersu

Kotimaa
 
Vesa-Matti Väärä
Somerolaisen Harri Paikkarin Mersuun on vaihdettu moottori jo kahdeksan kertaa.
Somerolaisen Harri Paikkarin Mersuun on vaihdettu moottori jo kahdeksan kertaa. Kuva: Vesa-Matti Väärä

Somero. Somerolainen Harri Paikkari avaa ylpeänä autotallin ovet. Harmaassa tallissa seisoo miehen silmäterä, vuoden 1969 Mercedes Benz 220. Tummanvihreän auton takakonttiin liimatussa tarrassa lukee, että autolla on ajettu kolme miljoonaa kilometriä 34 vuodessa. Voiko väite pitää paikkansa?

”Eihän siitä ole täyttä varmuutta, mutta paljon sillä on ajettu”, Paikkari hymyilee.

Auto kuului aikanaan somerolaiselle taksikuskille Arvo Paikkarille, joka ajoi autolla yli 30 vuotta. Harrin isä oli Arvon kasvattiveli.

Vuonna 1990 julkaistussa Nykypostin jutussa kerrotaan, että autolla oli ajettu 1,6 miljoonaa kilometriä, joten ehkä kolmessa miljoonassa on hieman kalamiehen lisää.

Mersu on joka tapauksessa hienossa kunnossa ajomääräänsä ja ikäänsä nähden. Harri Paikkari kertoo, että auton moottori on vaihdettu ehkä kahdeksan kertaa. Kahdeksalle rekisteröity Mersu on saanut uuden maalin pintaansa parikymmentä kertaa.

”Joka vuosi vien tämän katsastukseen, ja aina se on mennyt läpi. Salaisuus on auton laadun lisäksi se, että siitä on pidetty erittäin hyvää huolta”, Harri Paikkari sanoo ajaessaan autoa tallista ulos.

Vain muutaman kerran auto on jättänyt tielle. Ainoa taksiajossa sattunut tielle jääminen tapahtui, kun syöttöpumpun laakeri petti. Läheltä piti -tilanne kävi, kun Arvo Paikkari oli tulossa Helsingissä kovassa pakkasessa. Moottorin mäntä katkesi, mutta valtavasta metelistä ja kolinasta huolimatta Paikkari hoiti ajon loppuun.

Harri Paikkarille auto siirtyi Arvon leskeltä. Hän halusi ostaa auton ennen kaikkea tunnesyistä.

”Ajoin tällä autolla ensi kerran vuonna 1984 Arvon renkinä ollessani. Myöhemmin tätä on yritetty ostaa Saksaan museoon, mutta Somerolla tämä on ja pysyy”, itsekin taksiyrittäjänä toimiva Harri Paikkari kertoo.

Nykyään Paikkari ajaa autolla kesäaikaan muutamia tuhansia kilometrejä. Auto on tuttu monilta messuilta.

”Viime kesänä tämä oli yhden hääparin hääautona. Niin, ja olihan tämä minunkin hääautoni aikanaan”, Paikkari nauraa ja vie Mersunsa takaisin talviteloille.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat