Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ministeriö jatkaa Tullin johtajan toimien selvittämistä

Kotimaa
 
HS

Valtiovarainministeriö päätti tänään Helsingin Sanomien tietojen mukaan jatkaa sen selvittämistä, onko Tullin pääjohtaja Antti Hartikainen pidätettävä virantoimituksesta häneen kohdistuneiden rikosepäilyjen takia. Ministeriö ilmoitti perjantaina, että se kutsuu pääjohtajan kuultavaksi mahdollista virantoimituksesta pidättämistä varten. Kuuleminen järjestettiin tänään maanantaina, mutta asian selvittämistä jatketaan.

Poliisi epäilee Hartikaista viestintäsalaisuuden loukkaamisesta ja virkavelvollisuuden rikkomisesta. Asian ytimessä on pääjohtajan väärälle vastaanottajalle vahingossa lähettämä sähköposti. Rikosilmoituksen pääjohtajasta teki viime viikon keskiviikkona Tulli. Hartikaisen mielestä tehty rikosilmoitus perustuu virheellisiin olettamuksiin ja on siten täysin aiheeton.

Virkamies voidaan virkamieslain mukaan pidättää virantoimituksesta rikossyytteen ja sen edellyttämien tutkimusten ajaksi, jos näillä voi olla vaikutusta virkamiehen edellytyksiin hoitaa tehtäväänsä. Syyttömyysolettaman mukaan epäilty on syytön siihen saakka, kunnes tuomioistuin hänet epäillystä rikoksesta mahdollisesti tuomitsee.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat