Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tiistaina surkea ajokeli – lumisade muuttuu aamun aikana vedeksi

Keli on huono Keski-Suomessa asti. Viikko jatkuu lauhana mutta vähäsateisena.

Kotimaa
 
HS-sää 1.2.
HS-sää 1.2.

Etelä-Suomessa on luvassa autoilijoille pari päivää nihkeää ajokeliä. Sääennusteiden mukaan sekä tiistai että keskiviikko tarjoavat lauhan sään lisäksi sateita.

Lumisade muuttuu tiistaiaamun aikana nopeasti vedeksi, kertoo HS:n meteorologi Matti Eerikäinen. Alkuun sataa useita senttimetrejä lunta. Lopullinen sademäärä on vedeksi muutettuna yli kymmenen millimetriä.

”Keli on huono Keski-Suomessa asti, jossa sade tulee lumena. Sateita esiintyy Tampereen ja Jyväskylän välillä, mistä sade siirtyy iltapäivällä Itä-Suomeen”, Eerikäinen sanoo.

Pohjoisemmassa esiintyy tiistaina vain vähäisiä lumisateita.

Myös poliisi kehottaa autoilijoita olemaan tarkkana. Helsingin poliisi muistutti loppuiltapäivästä viestipalvelu Twitterissä, että tiistaina liikenteessä on syytä kiinnittää huomiota turvaväleihin ja ajonopeuteen.

Keskiviikkona sateen reitti on Eerikäisen mukaan epävarmempi: etelärannikolle on tiedossa vettä, joka voi toisaalta tulla lumenakin.

Torstaina ja perjantaina sateita ei pitäisi juuri esiintyä. Viikonloppuna niitä on odotettavissa vaihtelevasti. Sää jatkuu joka tapauksessa lauhana, Eerikäinen kertoo.

Pitkän aikavälin ennusteiden mukaan koko helmikuu on lauha ja hetkittäin sateinen.

Tammikuu oli Ilmatieteen laitoksen tilastojen mukaan koko Suomessa tavanomaista kylmempi.

Vaikka talvi oli pitkään lauha, tammikuun kolmena ensimmäisenä viikkona etenkin maan etelä- ja keskiosissa oli paikoin jopa harvinaisen kylmä. Loppukuussa sää lauhtui.

Tammikuun alin lämpötila oli –41,2 astetta, joka mitattiin Muoniossa 7. tammikuuta. Lämpimintä taas oli Ahvenanmaalla Hammarlandin Märketissä, jossa mittari kävi 30. tammikuuta 6,5 asteessa.

Sademäärät olivat tammikuussa Ilmatieteen laitoksen mukaan varsin tavanomaiset. Runsaimman lumisateen kerrotaan osuneen Merikarvian Tuorilaan, jossa tuli 8. tammikuuta 73 senttimetriä lunta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat