Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Entinen poliisikomentaja Jukka Riikonen ei nähnyt mitään epäilyttävää Aarnion toimissa

Jukka Riikonen ei kysynyt Pasilan miehen kännyköihin liittyvistä epäselvyyksistä Jari Aarniolta, koska operatiiviset asiat eivät hänen mielestään kuuluneet hänelle.

Kotimaa
 
Markku Ulander / Lehtikuva
Jari Aarnio
Jari Aarnio Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva

Kun Helsingin entinen poliisikomentaja Jukka Riikonen kuuli Pasilan miehen puhelinliittymiin liittyvistä epäselvyyksistä keväällä 2012, hän piti keskusrikospoliisin (krp) esittämiä väitteitä vakavina. Tästä huolimatta hän ei pitänyt tarpeellisena ryhtyä selvittämään väitteitä henkilökohtaisesti.

”Johdin niin isoa taloa, että en laskeutunut operatiiviselle tasolle ja ruvennut pähkäilemään, mitä siellä on tapahtunut”, hän sanoi tiistaina Helsingin käräjäoikeudessa. Riikosta kuultiin Jari Aarnion todistajana.

Riikonen kuitenkin kutsui koolle palaverin, jossa Helsingin poliisi ja krp käsittelivät epäselvyyksiä. Hän lähti kokouksesta kesken pois, koska krp:n päällystö ei ollut paikalla.

Hän määräsi apulaispoliisipäällikkö Lasse Aapion jatkamaan kokousta ja asian selvittämistä. Aapio on nykyisin Helsingin poliisipäällikkö.

”Lähtökohta on, että apulaispoliisipäällikkö esittelee päällikölle asiat, kun ne päätöskypsiä. Ei se ole vastuunpakoilua, vaan kun isoa taloa johtaa, ei voi jokaiseen risahdukseen lähteä mukaan.”

Riikosen mukaan hänellä ei ollut mitään syytä olettaa, että Aarnion johtamassa huumepoliisissa olisi mitään epäselvyyksiä.

Riikonen ei puhunut Pasilan mieheen liittyvistä epäselvyyksistä Aarnion kanssa. Hänen mielestään asia oli hoidossa, kun muut tahot Poliisihallitusta myöten selvittivät sitä. Riikonen korosti moneen otteeseen, että operatiivinen toiminta ei kuulunut hänelle.

Toisaalta Riikonen painotti, että hän oli hyvin paljon tekemisissä kaikkien alaistensa kanssa.

”Minulla oli tapana johtaa taloa niin, etten istunut norsunluutornissa.”

Riikonen esimerkiksi kertoi käyneensä säännöllisesti partion mukaan viikonloppuöinä. Partionjohtajalle hän teki silloin selväksi olevansa paikalla ainoastaan kuskina.

Riikonen paheksui sitä, että Aarnioon kohdistuvasta rikostutkinnasta ei ilmoitettu sen enempää hänelle kuin silloiselle poliisiylijohtajalle Mikko Paaterolle.

”Pitäisin hyvänä hallintona sitä, että olisin selvillä omia joukkojani koskevista asioista. Luotan ja tuen heitä niin kauan kuin tuodaan selvät faktat pöytään, että jotain pitää tehdä”, Riikonen sanoi.

Niin sanotut Pasilan miehen liittymät paikantuivat tynnyrijutun aikaan usein Pasilaan Helsingin poliisilaitoksen ja Aarnion asunnon lähelle. Nyt Pasilan miehen kännyköiden epäillään olleen Aarnion hallussa, ja hänen syytetään johtaneen niiden avulla tynnyreiden salakuljetusta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat