Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Euroopan etsityimpien rikollisten listalla ollut suomalaismies jäi kiinni Helsingissä

Mies oli etsintäkuulutettu törkeän pahoinpitelyn vuoksi.

Kotimaa
 

Helsingin poliisi on ottanut kiinni EU-maiden etsityimpien rikoksesta epäiltyjen ja tuomittujen listalla olevan suomalaismiehen. 50-vuotiaan Dimitri Allan Lindemanin kiinniotto tapahtui maanantaina poliisin omien tiedustelutoimien tuloksena.

Lindeman on ollut etsintäkuulutettuna törkeän pahoinpitelyn vuoksi. Mies on tuomittu teosta kahdeksi vuodeksi vankilaan vuonna 2013, mutta häntä ei ole saatu toimitettua suorittamaan rangaistustaan.

Euroopan poliisivirasto Europol avasi perjantaina EU-maiden etsityimpiä rikoksista epäiltyjä listaavan verkkosivuston. Suomesta listalle päätyi Lindeman sekä 29-vuotias Marina Cecilia Kettunen.

Kettusta epäillään törkeästä petoksesta.

Keskusrikospoliisin mukaan molemmista suomalaisista on tullut verkkosivuston avaamisen jälkeen yleisövihjeitä. Lindemanin tavoittaminen ei kuitenkaan johtunut näistä vihjeistä.

”Saimme hänestä hyviä vinkkejä, joita on tarkasteltu. Löytyminen tapahtui kuitenkin Helsingin poliisin kenttävalvontayksikön oman tiedustelun tuloksena”, sanoo keskusrikospoliisin rikosylikomisario Hannu Kautto.

Kauton mukaan etsittyjen listalle päätyy lähtökohtaisesti vain törkeistä rikoksista epäiltyjä tai tuomittuja, jotka ovat kateissa.

Viranomaiset harkitsevat kutakin tapausta erikseen ja mahdolliseen listalle päätymiseen vaikuttaa Kauton mukaan muun muassa se, kuinka kauan henkilö on ollut kateissa ja millaiset mahdollisuudet poliisilla on tavoittaa henkilö ilman yleisön apua.

Muiden etsintäkuulutettujen joukossa on muun muassa Belgiassa syntynyt Salah Abdeslam, 26, joka on yksi Pariisissa marraskuussa 2015 tehdyn terrori-iskun pääepäilty. Iskussa kuoli 130 ihmistä ja satoja loukkaantui.

Tietoja etsintäkuulutetuista voi ilmoittaa nimettömästi suoraan Europolin sivuston kautta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat