Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsingin entinen poliisikomentaja: Ei ollut syytä olettaa, että Jari Aarnion johtamassa huumepoliisissa olisi epäselvyyksiä

Jukka Riikosta kuultiin todistajana Aarnion oikeudenkäynnissä tiistaina.

Kotimaa
 
Näistä asioista Aarnio-käräjillä kiistellään
Näistä asioista Aarnio-käräjillä kiistellään
Jari Aarnion huumeoikeudenkäynti on edennyt syytettyjen ja todistajien kuulemiseen. Kaikki syytetyt ovat kiistäneet syytteet. Toimittaja: Minna Passi, leikkaus ja grafiikka: Boris Stefanov

Kun Helsingin entinen poliisikomentaja Jukka Riikonen kuuli Pasilan miehen puhelinliittymiin liittyvistä epäselvyyksistä keväällä 2012, hän piti keskusrikospoliisin (krp) esittämiä väitteitä vakavina. Tästä huolimatta hän ei pitänyt tarpeellisena ryhtyä selvittämään väitteitä henkilökohtaisesti.

”Johdin niin isoa taloa, että en laskeutunut operatiiviselle tasolle ja ruvennut pähkäilemään, mitä siellä on tapahtunut”, hän sanoi tiistaina Helsingin käräjäoikeudessa.

Riikosta kuultiin Jari Aarnion todistajana.

Riikonen kutsui koolle palaverin, jossa Helsingin poliisi ja krp käsittelivät epäselvyyksiä. Hän lähti kokouksesta kesken pois, koska krp:n päällystö ei ollut paikalla.

Hän määräsi apulaispoliisipäällikkö Lasse Aapion jatkamaan kokousta ja asian selvittämistä. Aapio on nykyisin Helsingin poliisipäällikkö.

”Ei se ole vastuunpakoilua, vaan kun isoa taloa johtaa, ei voi jokaiseen risahdukseen lähteä mukaan.”

Riikosen mukaan hänellä ei ollut mitään syytä olettaa, että Aarnion johtamassa huumepoliisissa olisi mitään epäselvyyksiä.

Riikonen ei puhunut niin sanottuun Pasilan mieheen liittyvistä epäselvyyksistä Aarnion kanssa. Hänen mielestään asia oli hoidossa, kun muut tahot Poliisihallitusta myöten selvittivät sitä. Riikonen korosti moneen otteeseen, että operatiivinen toiminta ei kuulunut hänelle.

Toisaalta Riikonen painotti, että hän oli hyvin paljon tekemisissä kaikkien alaistensa kanssa.

”Minulla oli tapana johtaa taloa niin, etten istunut norsunluutornissa.”

Riikonen esimerkiksi kertoi käyneensä säännöllisesti partion mukaan viikonloppuöinä.

”Pasilan miehen” liittymät paikantuivat tynnyrijutun aikaan usein Pasilaan Helsingin poliisilaitoksen ja Aarnion asunnon lähelle. Nyt Pasilan miehen kännyköiden epäillään olleen Aarnion hallussa, ja hänen syytetään johtaneen niiden avulla tynnyreiden salakuljetusta.

Jussi Nukari / Lehtikuva
Jari Aarnio saapui tiistaina Helsingin käräjäoikeuteen.
Jari Aarnio saapui tiistaina Helsingin käräjäoikeuteen.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat