Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sunnuntaina alkava yhteisvastuukeräys torjuu nuorten syrjäytymistä

Rahaa kerätään nuorten syrjäytymistä ehkäiseviin toimiin Suomessa ja kehitysmaissa

Kotimaa
 
SEPPO SOLMELA
Yhteisvastuukeräys käynnistyy sunnuntaina.
Yhteisvastuukeräys käynnistyy sunnuntaina. Kuva: SEPPO SOLMELA

Evankelis-luterilaisen kirkon Yhteisvastuukeräys torjuu tänä vuonna nuorten syrjäytymistä kotimaassa ja kehitysmaissa. Esimerkkikohdemaana on tällä kertaa Uganda.

Yhteisvastuukeräys käynnistyy sunnuntaina 7. helmikuuta, ja keräyksen aktiivivaihe kestää helmikuusta vappuun.

Tavoitteena on kerätä yli neljä miljoonaa euroa. Tuotoista 60 prosenttia menee kansainväliseen apuun ja 40 prosenttia jää Suomeen.

”Yritämme tuoda viestiä, että jokainen nuori on oman isänmaansa toivo. Parantamalla heidän asemansa vaikutetaan yhteiskunnan tulevaisuuteen”, kertoo viestintäpäällikkö Salla Peltonen Kirkkopalveluista.

Ugandassa Yhteisvastuukeräyksellä tuetaan hankkeita, joilla vaikutetaan köyhien ugandalaisten nuorten ja Kongosta pakolaisina sinne saapuneiden nuorten tilanteeseen.

Peltosen mukaan Ugandassa 70 prosenttia väestöstä on alle 25-vuotiaita.

”Lapsia ja nuoria on paljon, mutta peruskoulun jälkeinen koulutus, varsinkin ammatillinen koulutus, on ihan olematonta. Nuorisotyöttömyys on valtavaa eikä nuorilla ole tekemistä eikä mahdollisuutta hankkia omaa toimeentuloa. Se aiheuttaa syrjäytymistä”, hän kertoo.

Suomeen jäävistä varoista puolet lahjoitetaan partiolaisille ja toinen puolikas jää kirkon ja seurakuntien avustustyöhön.

Peltosen mukaan partiolaiset pyrkivät löytämään uudenlaisia tapoja löytää syrjäytyneet tai syrjäytymisuhan alla olevat nuoret. Yhteisvastuuvaroilla tuetaan heidän partioharrastustaan, sillä usein syrjäytymisvaaran taustalla on perheen toimeentulo-ongelmat.

Peltosen mukaan Yhteisvastuukeräystä toteutetaan eri tavoin seurakunnissa eri puolilla maata. On perinteistä lipaskeräystä ja monenlaisia tapahtumia konserteista huutokauppoihin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat