Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Siitepölytiedotuksen mobiilipalvelu helpottaa allergikon arkea

Kotimaa
 
Anssi Rantakoski
Norkko-mobiilipalvelu kertoo siitepölyennusteen meneillään olevalle sekä kahdelle seuraavalle päivälle.
Norkko-mobiilipalvelu kertoo siitepölyennusteen meneillään olevalle sekä kahdelle seuraavalle päivälle. Kuva: Anssi Rantakoski

Turun yliopisto julkaisee kaikille avoimen siitepölytiedotuksen mobiilipalvelun, kertoo yliopisto tiedotteessaan.

Norkko-mobiilipalvelu hyödyntää paikkatietoa ja kertoo siitepölyennusteen meneillään olevalle sekä kahdelle seuraavalle päivälle.

Palvelulla käyttäjä pystyy seuraamaan siitepölytilanteen etenemistä kahden tunnin tarkkuudella, tarkastelemaan koko Suomen kattavaa karttamuotoista ennustetta sekä lukemaan aerobiologian yksikön Twitter-tiedotteet.

”Tänä vuonna palvelu koskee koivun siitepölykautta, mutta tulevina vuosina tarkoitus on laajentaa sitä lepälle, heinälle ja pujolle”, aerobiologian yksikön johtaja Annika Saarto kertoo tiedotteessa.

Turun yliopisto ja Ilmatieteen laitos ovat kehittäneet Tekesin rahoituksella menetelmän, joka mahdollistaa aiempaa tarkemmat siitepölyennusteet. Sitä on testattu YTA-apteekkien ja Terveystalon kanssa.

”Uusi siitepölytiedotuspalvelu perustuu sää- ja siitepölyn kulkeutumismalleihin, havaintoaineistoon sekä aerobiologiseen ja meteorologiseen asiantuntijatulkintaan. Menetelmä on maailmanlaajuisesti ainutlaatuinen”, Saarto sanoo tiedotteessa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat