Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jari Aarnion selitys käteisrahasta horjuu – virolainen kuulusteltava kertoi useista liiketoimista

Virolainen Veiko kertoo välittäneensä Viron alamaailman rahaa Aarniolle.

Kotimaa
 
Tästä on kyse

Yli puoli miljoonaa euroa käteistä

 Jari Aarniolla on verotarkastuksen mukaan ollut viime vuosina yli puoli miljoonaa euroa selittämätöntä käteistä.

 Aarnio on myöntänyt pimeän rahan.

 Aarnion mukaan hän sai rahat 2002 kuolevalta miljonääriltä.

 Syyttäjien mukaan rahat ovat peräisin huumekaupasta.

Alamaailmaan kuulunut virolainen Veiko horjuttaa Jari Aarnion kertomusta tämän rahavarojen alkuperästä. Poliisin kuulusteleman Veikon mukaan Aarnio valehtelee väittäessään, että tämän huomattavat käteisvarat olisivat peräisin suomalaiselta miljonääriltä.

Veikon mukaan hän on luovuttanut Aarniolle rahaa useita kertoja eri puolilla Helsinkiä. Rahat ovat tulleet virolaisilta rikollisilta. Aarnion mainitsemaa miljonääriä Veiko ei kertomansa mukaan edes tunne.

Veiko kuulusteltiin Saksassa sen jälkeen, kun 7 päivää -lehti oli julkaissut hänen haastattelunsa tammikuun alussa.

Jari Aarnio kertoi marraskuussa Helsingin käräjäoikeudessa saaneensa vuonna 2002 lähes 450 000 euroa suomalaiselta miljonääriltä, jolle hän oli tehnyt palveluksia erilaisissa paritus- ja hämäräbisneksissä 1980-luvulta alkaen.

Aarnion mukaan rahat luovutti hänelle Veiko-niminen virolainen Helsingin Kalliossa juuri ennen kuin miljonääri kuoli. Kuulustelukertomuksessaan Veiko sitoo Aarnion osaksi huume- ja paritusbisnestä jo 1990-luvulta lähtien.

Veikon mukaan hän ei alussa tiennyt, että Aarnio on poliisi. Hän ei kertomansa mukaan oppinut tuntemaan Aarniota hyvin, vaan hänen lapsuudenystävänsä tutustui Aarnioon paremmin.

Veikon mukaan Aarniolla ja ystävällä oli keskenään outoja liiketoimia.

Yksi näistä oli arvonlisäverohuijaus, jossa Suomeen tuotujen tietokoneiden laatikot lähetettiin takaisin Viroon ja saatiin valtiolta hyvitystä arvonlisäverosta.

Sitten mukaan tuli ”yksi mafioso”, ja Aarnio, mafioso ja Veikon ystävä jatkoivat bisneksiään anabolisilla aineilla ja naisilla.

Veiko ei tarkemmin osaa määritellä Aarnion roolia paritusbisneksessä. Anabolisten aineiden osalta ”Jari valmisteli kaiken ja huolehti siitä, että aineet voivat tulla ilman ongelmia Virosta Suomeen”.

Veiko sanoo toimittaneensa Aarniolle rahaa useita kertoja.

”En pysty sanomaan, kuinka paljon rahaa. Rahantoimituskertoja oli kuitenkin useita eri tapaamispaikoissa.”

Ensimmäinen kerta oli Palace-hotellin kahvilassa 1989 tai 1990. Veikon mukaan joku antoi rahat hänelle kirjekuoressa, ja seuraavana päivänä hän toimitti rahat Aarniolle.

Viimeinen luovutus tapahtui Veikon mukaan vuonna 2002. Rahoja hän ei kuitenkaan saanut Aarnion mainitsemalta miljonääriltä, vaan Veikon mukaan rahat toimitti Keke-niminen pitkä mies.

Veiko tunnisti kuvasta United Brotherhood -rikollisjärjestön johtohahmon Keijo Vilhusen Ympyrätalossa tapaamakseen Kekeksi. Vilhunen on myös syytteessä Aarnio-jutussa.

Vilhunen puolestaan kiisti kuulusteluissa tuntevansa Veikoa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat