Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vaikeuksissa rämpivä Posti etsii oljenkorsia – postinjakajista tehdään vartijoita Pohjois-Pohjanmaalla

Printtimedian ongelmista kärsivä Posti pyrkii laajentamaan toimintaansa.

Kotimaa
 
Aleksi Koskinen
Posti aloittaa jälleen suuret yhteistoimintaneuvottelut.
Posti aloittaa jälleen suuret yhteistoimintaneuvottelut. Kuva: Aleksi Koskinen

Irtisanomisten ja kannattavuusongelmien kanssa paininut Posti ryhtyy postinkannon lisäksi tekemään myös vartiointitöitä.

Posti ja vartiointifirma Securitas käynnistivät helmikuun alussa kokeilun, jossa postin työntekijät ryhtyvät tekemään arkisin vartiointitöitä Muhoksella ja Ylivieskassa. Vartiointitöitä tekevät Postin työntekijät ovat käyneet kokeilua varten vartijakursseilla.

”Keräämme kolmen kuukauden aikana kokemuksia. Jos saamme hyviä kokemuksia, niin toimintaa laajennetaan muille harvaan asutuille alueille”, sanoo Pohjois-Suomesta vastaava Postin kuljetuspäällikkö Jukka Nivalainen HS:lle.

Huhtikuun loppuun kestävä kokeilu on osa Postin pyrkimystä laajentaa toimenkuvaansa.

Esimerkiksi Oulussa on käynnissä kokeilu, jossa Postin työntekijät käyvät tervehtimässä yksin asuvia vanhuksia. Käyntien tarkoituksena on varmistaa, että vanhuksilla on kaikki kunnossa. Jos ei ole, niin työntekijät ilmoittavat asiasta eteenpäin.

Jyväskylässä Posti suorittaa puolestaan erilaisia pieniä kotipalvelutehtäviä, kuten puiden- ja vedenkantoa.

”Perinteisen printtimedian suosio laskee, joten haluamme kehittää liiketoimintaamme”, Nivalainen sanoo.

”Tavoitamme päivittäin lähes kolme miljoonaa kotia. Tämänkaltaiset palvelut tuovat meille hyvää lisäarvoa ja turvaa myös työntekijöidemme asemaa. Pystymme näin tarjoamaan heille kokopäiväisiä töitä.”

Idea Pohjois-Pohjanmaan vartiointikokeiluun tuli Postilta. Nivalainen sanoo, että kokeilua on kuitenkin suunniteltu yhteistyössä Securitaksen kanssa.

Securitaksen Pohjois-Suomen aluejohtaja Jan Pilvi sanoo, että he haluavat kokeilun avulla parantaa omaa hälytysvalmiuttaan.

”Posti on Securitakselle luonteva yhteistyökumppani valtakunnallisena toimijana”, Pilvi sanoo Postin ja Securitaksen tiedotteessa.

Posti on kärsinyt ongelmista koko 2000-luvun. HS kertoi tammikuun lopussa, että lähes 900 postilaisen työpaikka on vaarassa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat