Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Rahakoirat eivät haistaneet Aarnion rahakätköä – löytyi metallipiikin avulla

Ensimmäisellä etsinnällä tonttia ei tutkittu ollenkaan

Kotimaa
 
Poliisi
Jari Aarnion rakennustyömaalta Porvoosta löytyi toukokuussa 2014 rahakätkö.
Jari Aarnion rakennustyömaalta Porvoosta löytyi toukokuussa 2014 rahakätkö. Kuva: Poliisi

Rahakoirat eivät haistaneet Jari Aarnion tontille piilotettua rahakätköä, vaan se löytyi metallipiikillä tökkimällä. Kätkön löytymistä setvittiin Helsingin käräjäoikeudessa keskiviikkona usean todistajan voimin.

Aarnion rakennustyömaalta Porvoosta löytyi toukokuussa 2014 kätkö, johon oli piilotettu noin 65 000 euroa käteistä rahaa isoina seteleitä.

Aarnio on sanonut, että kätkö on lavastus. Hän on kuitenkin myöntänyt, että hän on viime vuosien aikana käyttänyt noin 450 000 euroa käteistä rahaa, jotka eivät ole peräisin perheen laillisista tuloista.

Aarnion tontilla tehtyä etsintää johtanut rikosylikonstaapeli Kari Marttinen kertoi, että etsinnälle lähdettiin sen takia, että Aarnion rahankäyttö ihmetytti.

”Se kummastutti, että Aarniolla oli käteistä rahaa paljon, mutta mistään sitä ei löytynyt. Huumejutuissa ei ole mitenkään poikkeuksellista, että rahoja kätketään vaikkapa maastoon.”

Omakotitalon edustan pengerrys oli erityisen kiinnostuksen kohteena sen takia, että Aarnion vaimo oli keskustellut puhelimessa Aarnion alaisen kanssa kuorikatteen levittämisestä siihen. Aarnion kiinnioton jälkeisenä päivänä käyty puhelu tallentui, sillä vaimo oli telekuuntelussa.

Marttisen mukaan etsinnällä oli mukana kaksi rahakoiraa. Toinen niistä kävi läpi pengerryksen, muttei haistanut mitään.

Sen jälkeen pengerrykseen tökittiin ilmaa metallipiikeillä.

”Ei mennyt kauaakaan, kun kopsahti. Kuorikatteen alta löytyi viemärinputki ja ämpäri”, Marttinen kuvaili. Kätkö löytyi puolen tunnin sisällä etsinnän alkamisesta.

Pengerrystä tutkinut koiraohjaaja, vanhempi konstaapeli Arttu Pekkarinen kertoi, että maan tökkimisen tarkoitus oli auttaa koiraa. Maan ilmaamisella saadaan joskus hajuja nousemaan pintaan. Koira ei kuitenkaan ehtinyt etsiä pengerrystä uudelleen, sillä kätkö löytyi tökkimisvaiheessa.

Kätkön löytänyt Marttinen ei havainnut, että kätköpaikkaa olisi käsitelty, vaan alue oli samanlainen kuin muu pengerrys.

Myöhemmin koko pengerrys etsittiin perusteellisesti vielä kertaalleen. Silloin kuorikate otettiin pois, ja lapiolla kaivettiin pengerrys syvemmältä auki. Etsinnässä käytettiin myös puolustusvoimilta lainattua maatutkaa. Muita rahakätköjä ei kuitenkaan löytynyt.

Sen sijaan Aarnion kiinnioton jälkeen marraskuussa 2013 piha-aluetta ei etsitty lainkaan. Tontilla olevat rakennukset sen sijaan käytiin läpi koiran kanssa.

”Piha-alueen etsintä olisi ollut kokonaan eri projekti. Siellä olisi pitänyt olla useampi koira, eikä poliisin kalustoa olisi saanut ajaa tontille”, marraskuun etsinnällä mukana ollut koiraohjaaja Mikka Ounila sanoi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat