Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Eteläsuomalaista yritystä tutkitaan törkeästä jäätelö­petoksesta – epäillään välttäneen 160 000 euron valmisteveron

Kotimaa
 

Tulli on saamassa valmiiksi esitutkinnan jäätelön maahantuontiin liittyvästä törkeästä veropetoksesta, Tulli kertoo tiedotteessaan.

Etelä-Suomessa toimiva yritys on tuonut valmisteveron alaista jäätelöä maahan Saksasta ja Italiasta vuonna 2013 yhteensä 43 727 kiloa ja vuonna 2014 yhteensä 126 928 kiloa.

Tämän lisäksi yritys on harjoittanut jäätelön vähittäismyyntiä toimipaikoissaan.

Vuoden 2011 alusta alkaen jäätelöstä on kannettu valmisteveroa 95 senttiä kilolta. Lain mukaan jokainen, joka valmistaa ansiotarkoituksessa tai tuo maahan valmisteverotettavia tuotteita, on velvollinen maksamaan valmisteveroa.

Yrityksen olisi pitänyt jättää veroilmoitukset maahantuomistaan jäätelöeristä Tullille. Erikseen annetun kirjallisen kehotuksen jälkeen yritys on jättänyt yhden, puutteellisen valmisteveroilmoituksen Tullille koskien vuonna 2013 maahantuotuja jäätelöitä.

Yritys ei ole jättänyt yhtään valmisteveroilmoitusta vuoden 2014 aikana tuoduista jäätelöistä.

Tulli arvioi yrityksen välttämien verojen määrän olevan noin 160 000 euroa. Yritys on myös saanut huomattavaa kilpailuetua muihin samalla alalla toimiviin yrityksiin nähden.

Tutkimuksen yhteydessä on kuultu rikoksesta epäiltynä kahta henkilöä. Asia siirtyy lähiaikoina syyteharkintaan Sisä-Suomen syyttäjänvirastolle Tampereelle.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat