Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vapaaehtoisesti kotimaahansa palaaville turvapaikan­hakijoille osasto Vantaalle

Kotimaa
 

Vantaalle perustetaan osasto vapaaehtoisesti kotimaahansa palaaville turvapaikanhakijoille, kertoo maahanmuuttovirasto tiedotteessaan.

Paluutransit-osastolla on alustavasti 90–100 paikkaa, mutta määrää voidaan tarpeen vaatiessa nostaa.

Osasto on tarkoitettu ensisijaisesti irakilaisille turvapaikanhakijoille, jotka ovat peruuttaneet turvapaikkahakemuksensa tai saaneet siihen kielteisen päätöksen ja haluavat palata nopeasti kotimaahansa.

Palaajat majoitetaan lähelle lentokenttää, jotta matkajärjestelyt ja paluu sujuvat helpommin. Transit-osaston kautta palaaville järjestetään matka Irakiin, mutta he eivät saa vapaaehtoisen paluun tukea.

Muualle kuin Irakiin palaavat tai paluuseensa muutakin tukea kuin matkalipun tarvitsevat voivat edelleen hakea vastaanottokeskuksesta vapaaehtoisen paluun tukea. Vapaaehtoisen paluun tuella palasi viime vuonna kotimaahansa yhteensä 631 henkilöä.

Maahanmuuttoviraston suunnitelmissa on perustaa myös kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden palautuskeskus niille henkilöille, jotka odottavat maasta poistamista. Käännytettävien palautuskeskus vaatii kuitenkin vielä selvitystyötä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat