Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

”Hyvätuloiset voivat maksaa enemmän”

Kotimaa
 
Kaisa Rautaheimo / HS
Teija Ahonen-Ali ja Latif Ali kävivät Kilon terveysasemalla Espoossa hammasröntgenissä. ”Viime syksynä, kun kävin viisaudenhammmasleikkauksessa, laskuja tuli koko ajan. Silloin mietin, että tämä ei ole todellista”, Ahonen-Ali sanoi.
Teija Ahonen-Ali ja Latif Ali kävivät Kilon terveysasemalla Espoossa hammasröntgenissä. ”Viime syksynä, kun kävin viisaudenhammmasleikkauksessa, laskuja tuli koko ajan. Silloin mietin, että tämä ei ole todellista”, Ahonen-Ali sanoi. Kuva: Kaisa Rautaheimo / HS

Kilo ”Onpa kallista”, hämmästelee Arja Mäkinen kuultuaan hammaslääkäri Kirsti Partaselta, että käynti maksaa 39,50 euroa ja purentakiskon teettäminen 250–300 euroa. Hammaslääkäripäivystykseen Espoon Kiloon Mäkinen tuli torstaina hiotuttamaan purentavaivojaan.

Nopeasti saatuun aikaan ja hoitoon Mäkinen on tyytyväinen, mutta terveydenhoidon hinnankorotuksille häneltä ei löydy ymmärrystä. Hänestä Espookin voisi poistaa esimerkiksi terveyskeskusmaksun kokonaan Helsingin tapaan.

”Koska ne ihmiset, joilla on todella pienet tulot ja jotka ovat vaikka työttömiä, saattavat jättää tulematta sen pienenkin maksun takia. Pienetkin hinnankorotukset kolahtavat pienituloisiin monesti juuri niihin, joiden pitäisi hoitoon tulla.”

Sosiaali- ja terveyspalvelut on kuitenkin rahoitettava, joten Mäkinen ehdottaa enemmän tuloperusteista laskuttamista.

”Jos todella hyvätuloiset käyttävät julkisia palveluita, he voisivat maksaa heille enemmän.”

Samoilla linjoilla on poikansa Latif Alin kanssa hammasröntgenissä käynyt Teija Ahonen-Ali. ”Maksujen määräytymisessä pitäisi katsoa nykyistä enemmän ihmisten maksukykyä. Joillekin nykyisetkään summat eivät merkitse juuri mitään, toisille ne voivat olla tosi suuria. Tulojen mukainen porrastus olisi hyvä.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat