Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Aarnio-istunnossa tunnelma kiristyi – tutkinnanjohtaja ja Aarnion asianajaja ottivat tiukasti yhteen

Aarnion puolustus ja tutkinnanjohtaja ottivat yhteen kiivaassa istunnossa.

Kotimaa
 
Jussi Nukari / Lehtikuva
Huumepoliisin ex-päällikkö Jari Aarnio Helsingin käräjäoikeudessa ennen hänen huumausaine- ja virkarikoksia käsittelevää oikeudenkäyntiä viime tiistaina.
Huumepoliisin ex-päällikkö Jari Aarnio Helsingin käräjäoikeudessa ennen hänen huumausaine- ja virkarikoksia käsittelevää oikeudenkäyntiä viime tiistaina. Kuva: Jussi Nukari / Lehtikuva

Aarnio-tutkinnan puolueettomuus nousi keskeiseksi teemaksi torstaina Helsingin käräjäoikeudessa jatkuneessa istunnossa.

Jari Aarnion asianajaja Riitta Leppiniemi ja jutun tutkinnanjohtaja, kihlakunnansyyttäjä Jukka Haavisto ottivat tiukasti yhteen, kun Haavistoa kuultiin todistajana. Istunnossa kiisteltiin pitkään puolihuutamalla muun muassa siitä, mitä he olivat keskenään jutelleet vangitsemisoikeudenkäyntien käytäväkeskusteluissa.

Leppiniemi kyseenalaisti koko Aarnio-tutkinnan ja Haaviston puolueettomuuden. Hän huomautti, että Haavisto oli huumepoliisien ensimmäisessä virkarikosjutussa toisena syyttäjänä. Siinä syytteet Aarniota vastaan hylättiin.

Haavisto kertoi, ettei hän tunne Aarniota muuta kuin työasioiden kautta. Virkarikosjuttu ei jäänyt harmittamaan.

”Jos 20 päiväsakon jutussa jäisi jotain hampaankoloon, pitäisi miettiä, jaksaako näitä töitä tehdä”, Haavisto sanoi.

Leppiniemi kummeksui sitä, miksi jutun toiseksi tutkinnanjohtajaksi tuli nimenomaan Haavisto, vaikka vaihtoehtoja olisi ollut tarjolla.

Haavisto taas ihmetteli Leppiniemen jääviystulkintaa. Hän huomautti, että silloin poliisipartio ei saisi pysäyttää rattijuoppoa, jos se on aiemmin kohdistanut toimia samaan ihmiseen.

Aarnio on esittänyt myös toiveita tutkintaryhmän kokoonpanosta. Hän on esimerkiksi pyytänyt, ettei keskusrikospoliisin rikosylikomisario Rabbe von Hertzen osallistuisi jutun tutkintaan.

Aarnio on nimennyt von Hertzenin julkiseksi vihamiehekseen. Hän ei kuitenkaan ole täsmentänyt, millä perusteella hän pitää tätä vihamiehenään.

Von Hertzen sanoi torstaina, ettei hän voi ymmärtää, mistä on kyse.

”Minulle tämä on täysin käsittämätön asia. Olen tuntenut Aarnion monien vuosien ajan, ja meillä on ollut yhteisiä juttuja”, von Hertzen kertoi.

Von Hertzeniltä kysyttiin myös salanauhoituksesta, jonka kuopiolainen naispoliisi oli tehnyt huumerikostutkijoiden risteilyllä huhtikuussa 2015. Keskustelun lomassa von Hertzen luonnehtii Aarniota rosvoksi.

Von Hertzen kertoo, että keskustelu käytiin joidenkin oluiden jälkeen.

”Tutkinta oli silloin jo jatkunut pitkään. Minulla voi olla mielipiteitä, mutta ei se vaikuta tutkintaan. Päinvastoin, olisin toivonut, että tutkinnassa olisi tullut jotain Aarnion syyttömyyttä tukevaa”, von Hertzen sanoi.

Von Hertzeniltä kysyttiin, onko hän sanonut Aarniota täydeksi narsistiksi.

”En muista sanoneeni, mutta pidän häntä jossain määrin narsistina.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat