Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vanki pahoinpiteli poliisin Helsingissä – epäillään murhan yrityksestä

Kotimaa
 
Tor Wennström
Pahoinpitely tapahtui Helsingin vankilassa.
Pahoinpitely tapahtui Helsingin vankilassa. Kuva: Tor Wennström

Vankeustuomiota suorittamassa ollut 35-vuotias mies pahoinpiteli häntä kuulustelleen poliisimiehen Helsingin vankilassa tänään torstaina, poliisi kertoo.

Mies oli hyökännyt poliisin kimppuun yllättäen kesken kuulustelun. Hän ehti pahoinpidellä poliisia ”jonkin aikaa” ennen kuin tilanne huomattiin valvontakamerasta ja paikalle tullut vartija sai pysäytettyä pahoinpitelyn, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Mika Ihaksinen keskusrikospoliisista.

”Poliisi sai vakavat vammat ja joutui sairaalahoitoon”, Ihaksinen kertoo. Hän ei osaa sanoa, onko poliisi hengenvaarassa.

35-vuotiasta miestä epäillään murhan yrityksestä, sillä poliisi oli tapahtumahetkellä virkatehtävissä. Muutoin tapahtumaa tutkittaisiin Ihaksisen mukaan tapon yrityksenä. Hän ei kerro tutkinnan tässä vaiheessa tarkemmin, miten pahoinpitely tehtiin.

Vanki istui parhaillaan tuomiota liikennerikoksista. Häntä kuulustelemassa ollut poliisi on Helsingin poliisilaitoksen virka-apuyksikön ylikonstaapeli, joka teki virka-apukuulustelun toisen poliisilaitoksen pyynnöstä.

Vankia kuultiin epäiltynä toisella paikkakunnalla tapahtuneesta kulkuneuvon käyttövarkaudesta ja liikennerikoksesta. Hänellä on poliisin mukaan myös väkivaltarikostaustaa. Virka-apukuulusteluja ei tehdä yleensä koskien vakavampia rikoksia.

Ylikonstaapeli ja vanki olivat Ihaksisen mukaan tapahtuman sattuessa kuulusteluhuoneessa kahdestaan. Vanki tuli kuulusteluihin paikalle suoraan vankisellistä, eikä hän ollut käsiraudoissa.

Vankilassa tapahtuvassa kuulustelutilanteessa voidaan olla Ihaksisen mukaan kahdestaan, jos epäilty ei halua avustajaa paikalle.

”On harvinaista, mutta mahdollista, että tällaista tapahtuu”, hän sanoo.

Kuulustelu oli Ihaksisen mukaan alkuvaiheessaan, kun pahoinpitely alkoi. Mikään ei ollut antanut viitteitä siitä, että vanki käyttäytyisi väkivaltaisesti.

”Se on ollut hyvin lyhyt tilanne”, Ihaksinen sanoo.

Tapausta tutkii keskusrikospoliisi, sillä kyseessä on Helsingin poliisilaitoksen poliisin kohdistuva rikos. Poliisi kertoo tiedottavansa asiasta lisää huomenna perjantaina.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat