Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Poimintoja Niinistön puheista

Kotimaa
 
Helsingin Sanomat

”Eurooppa ei pitkään enää kestä hallitsematonta kansainvaellusta. Sietorajan ylittyminen romahduttaa arvojärjestelmäämme. Käy niin, että pyrkimys hyvään tuottaa kaikille pahaa.”

”Olen varma, että jos kansainvälisiä ja niihin perustuvia kansallisia säädöksiä tehtäisiin vasta nyt, niiden sisältö olisi olennaisesti tiukempi. Jossain vaiheessa jonkun on tunnustettava, että emme kykene, juuri tässä ja nyt, täyttämään kaikkia kansainvälisten sopimusten velvoitteita.”

Valtiopäivien avajaisissa 3. helmikuuta

”Pakolaisuuden luonnekin on muuttunut: liikkeelle lähdetään muualtakin kuin hädän keskeltä. Pakolaisuus ja kansainvaellus kulkevat nyt käsi kädessä kohti Eurooppaa.”

”Kaikki tulijatkaan eivät ole hyvin aikein. Joillakin on terrorismitaustaa ja jotkut tekevät muuta pahaa. Muutaman harvan taustat ja teot luovat aiheetonta epäluuloa kaikkia maahantulijoita kohtaan.”

Uudenvuodenpuhe 1. tammikuuta

”Pakolaiskriisi aiheuttaa Euroopassa vakavaa poliittista jännitystä, vaikka raskaimman taakan kantavatkin pääasiassa kriisialueiden naapurivaltiot. Myös Suomeen saapuu suhteutettuna hyvin suuri määrä turvapaikanhakijoita. Kansainvälisen yhteisön on nyt näytettävä että me välitämme.”

YK:n yleiskokouksessa 29. syyskuuta 2015

”Eurooppa vetää puoleensa niin vainottuja kuin yksinkertaisesti parempaa elämää etsiviä. Tässä kysymyksessä olemme ristiriidan edessä. Sivistyskansan inhimillisyys ja kunnia vaativat, että näitä ihmisiä autetaan. Toisaalta tiedämme, että Lähi-idän ja Afrikan epävakautta ei voida hoitaa siirtämällä yhä suurempi osa väestöä Eurooppaan. Vastaanottokyvyn rajat tulevat vastaan, vaikka ne eri maissa hieman eri kohdissa olisivatkin.”

”Voi kysyä, kestääkö esimerkiksi Schengen-järjestelmä mitä tahansa? Vapaa liikkuvuus ei voi olla hallitsematonta liikkuvuutta.”

Suurlähettiläspäivillä 25. elokuuta 2015

”Suomeen mahtuu kyllä monenlaista elämäntapaa ja olosuhdetta, monta kulttuuriakin. Mutta kaikkea meille ei mahdu. Itsekkyyden tai ylemmyydentunteen kulttuuri – niihin meillä ei ole varaa.”

Valtiopäivien avajaisissa 29. huhtikuuta 2015

”Eurooppa ei voi enää pohtia vain sitä, miten sen arvot ja mallit leviävät muualle, vaan myös sitä, miten näitä arvoja puolustetaan itse Euroopassa. Tässä haastavassakin asetelmassa Suomi tulee pysymään avoimena maailmanyhteisön jäsenenä ja aloitteellisena kansainvälisen yhteistyön rakentajana.”

Diplomaattipäivällisillä 23. huhtikuuta 2015

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat