Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Polttopullot pelästyttivät Petäjävedellä

Petäjäveden öinen isku on yksi tähän asti uhkaavimmista.

Kotimaa
 
Petteri Kivimäki
Irakin Tikritistä Suomeen tullut Chalak Saber Tahir oli hereillä, kun polttopulloisku Petäjäveden vastaanottokeskukseen tapahtui.
Irakin Tikritistä Suomeen tullut Chalak Saber Tahir oli hereillä, kun polttopulloisku Petäjäveden vastaanottokeskukseen tapahtui. Kuva: Petteri Kivimäki

Poliisi on ottanut yhden kiinni epäiltynä Petäjäveden vastaanottokeskukseen tehdystä polttopulloiskusta. Vastaanottokeskuksen ulko-oven ikkunan läpi heitettiin kolme polttopulloa kahden aikaan keskiviikon ja torstain välisenä yönä.

Poliisin mukaan kiinniotettu on paikkakuntalainen 25-vuotias mies. Miehen osuutta tapahtumaan selvitetään. Kuulustelut aloitettiin torstaina iltapäivällä.

Artikkeliin liittyvät

Poliisi selvittää parhaillaan, onko epäilty mies yrittänyt polttaa rakennuksen myös aiemmin. Rakennuksen ulkoseinä yritettiin sytyttää tuleen syyskuussa, jolloin vastaanottokeskus ei vielä toiminut rakennuksessa.

Irakin Tikritistä Suomeen tullut Chalak Saber Tahir oli hereillä iskun tapahtuessa. Hän kiittää Suomen poliisia nopeasta toiminnasta mutta sanoo olevansa tapahtuneesta huolissaan.

”En pelkää itseni puolesta, mutta täällä on lapsia. Heitä tällainen varmasti pelottaa paljon.”

Petäjäveden yksikön johtaja Elina Hienola kertoo HS:lle, että tapahtunutta käydään läpi asukkaiden ja henkilökunnan kanssa. ”Voit kuvitella millainen tunnelma täällä on.”

Poliisin mukaan öisestä iskusta ei syntynyt henkilövahinkoja tai suuria aineellisia vahinkoja.

Mahdollisuus vakaviin seurauksiin olisi kuitenkin ollut olemassa, sillä vastaanottokeskuksessa majoittui tapahtumahetkellä 80 turvapaikanhakijaa. Heistä 40 asui kerroksessa, johon polttopullot lensivät.

Poliisi tutkii tapausta törkeän tuhotyön yrityksenä.

Tapahtuman esitutkinta on kesken. Silminnäkijähavaintojen mukaan yksi ihminen liikkui alueella reppu selässään tapahtuma-aikaan.

Poliisi kaipaa havaintoja myös pilottitakkisesta ihmisestä, jolla oli ollut pipo päässä ja maihinnousukengät jalassa. Hänen takissaan oli Suomen lippu.

Havainnot näistä tai muista ihmisistä ja ajoneuvoista tapahtumayönä Tähtiniemenraitin alueella pyydetään ilmoittamaan Keuruun poliisin numeroon 0295 448 176.

Petäjävedelle perustettiin marraskuussa 80-paikkainen vastaanottokeskus. Hienola sanoo, ettei vastaanottokeskuksessa ole sattunut aiemmin vastaavaa iskua.

Tapauksesta kertoi ensimmäisenä sanomalehti Keskisuomalainen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat