Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Polttopulloja vastaanotto­keskukseen heittänyt mies vangittiin – Poliisi: ”Taustalla maailmankatsomus”

Tutkinnanjohtajan mukaan epäillyllä ei ole aiempaa merkittävää rikostaustaa

Kotimaa
 
Juha Sorri / Lehtikuva
Petäjäveden vastaanottokeskuksen ulko-ovesta heitettiin sisään polttopulloja torstain vastaisena yönä.
Petäjäveden vastaanottokeskuksen ulko-ovesta heitettiin sisään polttopulloja torstain vastaisena yönä. Kuva: Juha Sorri / Lehtikuva
Fakta

Lammilla vakavin polttopulloisku

 Petäjäveden tapahtumat ovat vakavimpia Suomessa tapahtuneita turvapaikanhakijoiden majoitustiloihin tehtyjä tuhotöitä. Niitä on nyt tapahtunut kymmenkunta.

 Toistaiseksi todennäköisesti vakavin on Lammilla lokakuussa tehty polttopulloisku, jossa joku heitti polttopullon kerrostalossa toimivan SPR:n vastaanottokeskuksen makuuhuoneen ikkunaan. Vain yksi ikkunakerros esti pullon lentämisen huoneeseen, jossa oli kaksi alaikäistä.

 Syyskuussa Kouvolassa tehdystä iskusta noin 50-vuotias mies sai vuoden ehdotonta vankeutta. Tuomiossa otettiin huomioon myös miehen aiempi rikostausta. Hän heitti Masinol-pullon vastaanottokeskuksen oveen, jonka ikkuna ei hajonnut.

Keski-Suomen käräjäoikeus vangitsi perjantaina 25-vuotiaan miehen todennäköisin syin epäiltynä Petäjävedellä tapahtuneesta törkeän tuhotyön yrityksestä. Miehen epäillään heittäneen viisi polttoainetta sisältävää pulloa Petäjäveden vastaanottokeskuksen ulko-oveen keskiviikon ja torstain välisenä yönä. Osa pulloista läpäisi ulko-oven lasin ja sytytti palon sisätilassa.

Vastaanottokeskuksessa majoittui tapahtumahetkellä 80 turvapaikanhakijaa.

Tutkinnanjohtajana toimiva rikoskomisario Markku Latvala Sisä-Suomen poliisista kertoo, että paikkakuntalainen mies on myöntänyt iskun kuulusteluissa.

”Teon taustalla on maailmankatsomus. Hän on ilmoittanut vastustavansa maahanmuuttoa”, Latvala kertoo HS:lle.

Latvalan mukaan epäillyllä ei ole aiempaa merkittävää rikostaustaa.

Rakennuksen ulkoseinä yritettiin sytyttää tuleen syyskuussa, jolloin rakennuksessa ei toiminut vielä vastaanottokeskusta. Latvalan mukaan yhteyttä tapauksien välillä ei ole kuitenkaan ainakaan vielä löydetty.

Törkeästä tuhotyöstä tuomitaan vankeutta vähintään kaksi ja enintään kymmenen vuotta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat