Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Huijaussivusto kalastelee pankkitunnuksia poliisin nimissä

Kotimaa
 
Viestintävirasto
Tältä näyttää poliisin nimissä levinneen huijaussivuston etusivu. Sivusto on tehty näyttämään kansalaisen tunnistus- ja maksamispalvelu Vetuman sivulta. Sivuston osoite on kuitenkin väärä, eikä sen osoiterivillä näy suojatun yhteyden merkkinä olevaa vihreää lukkokuvaketta.
Tältä näyttää poliisin nimissä levinneen huijaussivuston etusivu. Sivusto on tehty näyttämään kansalaisen tunnistus- ja maksamispalvelu Vetuman sivulta. Sivuston osoite on kuitenkin väärä, eikä sen osoiterivillä näy suojatun yhteyden merkkinä olevaa vihreää lukkokuvaketta. Kuva: Viestintävirasto

Poliisi varoittaa nettisivustosta, joka kalastelee verkkopankkitunnuksia ovelalla tavalla.

Ensin uhrit ovat saaneet esimerkiksi tekstiviestin, jonka lähettäjäksi on merkitty poliisi. Viestissä kerrotaan, että joku olisi yrittänyt hakea lainaa uhrin nimissä ja tätä kehotetaan tekemään rikosilmoitus viestissä osoitetun sivun kautta.

Kun uhri yrittää kirjautua verkkopankkitunnuksillaan sisään järjestelmään, päätyvätkin tunnukset vääriin käsiin.

Viranomaiset muistuttavat, ettei poliisi ota yhteyttä sähköpostitse tai puhelimitse kysyäkseen verkkopankkitunnuksia, kortin tietoja tai henkilötunnuksia. Sivuston osoiterivin alussa tulisi myös aina olla kirjainyhdistelmä https, jos sivuille täytyy kirjautua verkkopankkitunnuksilla tai hoitaa maksuliikennettä.

Aidolle rikosilmoituksen kirjaamissivulle kannattaa mennä aina poliisin virallisten nettisivujen kautta osoitteessa www.poliisi.fi.

Lisätietoa huijaussivustojen tunnistamisesta löytyy Viestintäviraston sivuilta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat