Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tullin pääjohtajan Antti Hartikaisen rikosepäily on aiheeton

Näyttöä sähköpostin välitystietojen hankkimisesta teknisin keinoin ei ole. Antti Hartikaisesta tehtiin viime viikolla rikosilmoitus.

Kotimaa
 
Vesa Moilanen / Lehtikuva
Antti Hartikainen
Antti Hartikainen Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva

Tullin pääjohtajasta Antti Hartikaisesta tehty rikosilmoitus on osoittautumassa aiheettomaksi. Helsingin Sanomien tietojen mukaan poliisi ei ole ainakaan toistaiseksi löytänyt näyttöä siitä, että sähköpostin välitystietoja olisi hankittu laittomasti teknisin keinoin.

Rikosepäilyn ytimessä on pääjohtajan väärälle vastaanottajalle vahingossa lähettämä sähköpostiviesti.

Hartikainen pyysi vahingossa viestin vastaanottanutta tuhoamaan viestin ja olemaan välittämättä sitä eteenpäin. Vahingossa viestin vastaanottanut välitti silti tietoa viestin sisällöstä eteenpäin kolmannelle Tullin työntekijälle, joka kertoi siitä työkaverilleen.

Ilmeisesti juuri tämä työkaveri kertoi asiasta pääjohtaja Hartikaiselle. Välikohtaus tapahtui viime syksynä.

Viime viikon keskiviikkona Tulli teki poliisille rikosilmoituksen pääjohtajastaan. Häntä epäillään viestintäsalaisuuden loukkaamisesta ja virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Perjantaina valtiovarainministeriö kutsui Hartikaisen kuultavaksi mahdollista virantoimituksesta pidättämistä varten. Samana päivänä päivänä poliisi teki kotietsinnän pääjohtajan työtiloihin Tullissa.

Virkamies voidaan pidättää virantoimituksesta rikossyytteen ja sen edellyttämien tutkimusten ajaksi, jos näillä voi olla vaikutusta virkamiehen edellytyksiin hoitaa tehtäväänsä. Hartikainen ilmoitti viikko sitten, että tehty rikosilmoitus perustuu virheellisiin olettamuksiin ja on siten täysin aiheeton.

Perjantaina valtiovarainministeriö kuuli Hartikaista toisen kerran.

Valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok) päättää todennäköisesti maanantaina, pidätetäänkö pääjohtaja virantoimituksesta vai ei.

Hartikainen sai vuoden 2015 helmikuussa Tullin asioista silloin vastanneelta sisäministeri Päivi Räsäseltä (kd) vakavan huomautuksen. Hartikainen toimi moitittavasti arvostellessaan alaistaan julkisuudessa epäasiallisella tavalla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat