Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sisäministeriö päättää poliisiasemien lakkautuksista maaliskuussa – alustavalla lakkautuslistalla 16 asemaa

Ministeriö pyytää kunnilta lausuntoja lakkautusesitykseen.

Kotimaa
 
Heikki Saukkomaa / Lehtikuva
Poliisihallituksen esityksen mukaan poliisi luopuisi Helsingissä osittain Malmin poliisiasemasta, Kisahallin (kuvassa) ja Itäkeskuksen putkatiloista ja osasta Länsi-Pasilan autohalleja.
Poliisihallituksen esityksen mukaan poliisi luopuisi Helsingissä osittain Malmin poliisiasemasta, Kisahallin (kuvassa) ja Itäkeskuksen putkatiloista ja osasta Länsi-Pasilan autohalleja. Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Sisäministeriö aikoo päättää poliisiasemien lakkautuksista maaliskuussa. Lakkautusuhka koskee 16:ta poliisiasemaa eri puolilla Suomea.

Ministeriö tiedotti perjantaina lähettävänsä Poliisihallituksen tekemän esityksen lakkautettavista toimipisteistä lausuntokierrokselle ennen lakkautuspäätöksen tekemistä. Lausuntoja pyydetään muun muassa kunnilta ja alueellistamisen koordinaatioryhmältä.

Poliisiasemien lakkautuksen tarkoituksena on alentaa toimitilakustannuksia ja hillitä siten paineita vähentää poliisityöntekijöiden määrää. Lakkautettavien paikkojen työntekijät voivat siirtyä poliisin muihin toimipisteisiin.

Poliisihallituksen esityksen mukaan poliisi luopuisi Helsingissä osittain Malmin poliisiasemasta, Kisahallin ja Itäkeskuksen putkatiloista ja osasta Länsi-Pasilan autohalleja.

Muualla Suomessa alustavalla lakkautuslistalla ovat Mäntsälän, Ilomantsin, Juvan, Mäntyharjun, Outokummun, Siilinjärven, Euran, Huittisten, Kaarinan, Mänttä-Vilppulan, Lempäälän, Ylöjärven, Haukiputaan ja Limingan poliisiasemat.

Sisäministeriön perjantaisessa tiedotteessa ei mainita Hangon ja Parikkalan poliisiasemia, mutta Poliisihallitus on esittänyt myös niiden poliisiasemastatuksen poistamista. Muista mahdollisesti lakkautettavista laitoksista poiketen Hankoon ja Parikkalaan jäisi vielä poliisin toimitilat.

Sisäministeriön poliisijohtaja Sanna Heikinheimo vahvistaa, että myös Hangon ja Parikkalan poliisiasemat ovat yhä alustavalla lakkautuslistalla, vaikka niitä ei mainita tiedotteessa.

Heikinheimo ei halua vielä arvioida, kuinka monta poliisiasemaa lopulta lakkautetaan.

Poliisihallituksen mukaan esitetyt poliisiasemien lakkautukset toisivat noin miljoonan euron säästön vuosittain.

Poliisiasemia on nykyisin 119. Uusia poliisitaloja rakennetaan parhaillaan Kotkaan ja Joensuuhun.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat