Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Journalistiikan vierailijaprofessuuria tavoittelee 23

Hakijoiden joukossa paljon kokeneita ja palkittuja vapaita toimittajia.

Kotimaa
 

Tampereen yliopiston journalistiikan vierailijaprofessuuria tavoittelee yhteensä 23 suomalaista kokenutta journalistia. Hakijoiden joukossa on tänä vuonna paljon kokeneita ja palkittuja vapaita toimittajia.

Lukuvuoden 2016-2017 opetustehtävää ovat hakeneet muun muassa vapaa ympäristötoimittaja Juha Kauppinen, vapaa toimittaja Johanna Vehkoo, vapaa toimittaja Hanna Nikkanen, Ylen ulkomaantoimittaja Jaana Kanninen ja Suomen Kuvalehden toimittaja Katri Merikallio.

Myös muun muassa Ylen toimittaja Juha Kulmanen, Helsingin Sanomien toimittaja Anna-Stina Nykänen, vapaa toimittaja Pasi Kivioja, ulkomaantoimittaja Jyrki Palo sekä Viini-lehden päätoimittaja Mikko Numminen ja valokuvaaja Jore Puusa ovat hakeneet professuuria.

Tampereen yliopisto joutui tammikuussa jatkamaan hakuaikaa, koska vuoden mittaiseen tehtävään haki määräaikaan mennessä vain kaksi henkilöä. Vierailijaprofessorin palkka on 5 100–6 800 euroa kuukaudessa.

Yliopisto valitsee professorin ajalle 1.8.2016-31.7.2017. Tehtävä on tarkoitettu omalla alallaan ansioituneelle journalistille, joka on työssä kirjoittavana toimittajana, kuvajournalistina, radiossa tai televisiossa.

Yliopisto toivoi ilmoituksessaan hakemuksia toimittajalta, joka on paneutunut erityisesti aikamme humanitaarisiin kysymyksiin ja niihin liittyviin hyvän journalismin käytäntöihin.

Journalistiikan vierailijaprofessuuri on ollut Tampereen yliopistossa vuodesta 2007 alkaen. Se perustuu Helsingin Sanomain säätiön lahjoitukseen.

Tällä hetkellä tehtävässä on toimittaja Rauli Virtanen. Työssä on ollut yhteensä yhdeksän eri toimittajaa.

Vierailijaprofessorin valitsee Tampereen yliopiston Viestinnän, median ja teatterin yksikön valintaraati kevään aikana.

Kirjoittaja työskenteli journalistiikan vierailijaprofessorina 2012–2013.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat